• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Alar pokvario trijumf Voše

 LE (kval): Alar pokvario trijumf Voše  Izvor: MONDO

Sekunde su dijelile ekipu Vojvodine od kapitalne prednosti pred revanš susret u Beču idućeg četvrtka!

Vodili su Novosađani rezultatom 2:0, igrao se šesti minut sudijske nadoknade vremena i trebalo je samo još da se izvede slobodan udarac za Rapid sa desnog krila.

Izblokirani centaršut došao je do "rezerviste" Denija Alara, a očajnički udarac mladog napadača hrvatskog porijekla pogodio je Nemanju Bilbiju u leđa i prevario golmana Supića!

Lopta je odsjela u donjem lijevom uglu i to je momenat koji će bitno promijeniti polazne pozicije dva tima u revanšu.

Strijelci za srpskog predstavnika bili su Abubakar Oumaru u 75. i Milan Bojović u 94. minutu, a da "ludilo" pred oko 10.000 ljudi na Karađorđu bude potpuno, postarao se kapiten gostiju Štefen Hofman - on je u 82. minutu promašio penal!

Posle dosta tvrde i taktički disciplinovane igre, u kojoj je Rapid imao izglednije šanse da povede, ipak se zatresla mreža slavnog austrijskog kluba.

Evropsku golgetersku seriju (tri meča, tri pogotka) nastavio je Oumaru, koji je u 75. minutu iskoristio najbolju od svojih nekoliko prilika.

Mario Zonlajtner glavom je probao da izbije loptu što dalje od svog gola, ali je do nje stigao Miroslav Stevanović i takođe glavom dao "for" Kameruncu. Ovaj je iskosa sa lijeve strane utrčao u kazneni prostor i bio neumoljiv u duelu sa golmanom Lukasom Kenigsheferom - 1:0!

Pet minuta kasnije, debitant u crveno-bijelom dresu Đorđe Jokić napravio je grešku koja je mogla skupo da košta. Prilikom izvođenja kornera je povlačio napadača Rapida Toma Bojda, što nije propustio da vidi sudija iz Kazahstana Artjom Kučin.

Protesti nisu urodili plodom i Hofman je namjestio loptu na "bijelu tačku". Poslao je Supića u pogrešnu stranu, ali nije pogodio cilj, već samo lijevu stativu. Pokušaj Finca Markusa Heikinena da odbitak glavom smjesti u mrežu takođe se završio promašajem...

U finišu se Oumaru lakše povrijedio i morao da ustupi mjesto Bojoviću, koji je u 94. minutu prihvatio potpuno nenadani poklon gostujućeg golmana.

Kenigshofer je lako pokupio Bilbijinu centriranu loptu i odmah je bacio nekoliko metara ispred sebe, misleći, valjda, da je sudija nešto svirao?! Bojović nije oklijevao, bio je precizan, a Kučin bez razmišljanja pokazao na centar - 2:0...

Imajući u vidu kako je Voša dobro odigrala revanš prethodnog kola protiv Suduve, sa tom prednošću bi bila favorit za plasman u plej-of rundu kvalifikacija. Međutim, primljeni gol umnogome je pomutio slavlje navijača u "srpskoj Atini".

Vojvodina je u prvom poluvremenu bila nadigrana i imala je sreću da ne primi gol, dva puta u razmaku od samo dva minuta.

Jokić je u 32. minutu, gotovo sa centra, vratio loptu Supiću, koji nije uspio da je ispuca onako kako je želio. Gvido Burgštaler probao je potom da ga lobuje, ali je i on reagovao traljavo.

Minut kasnije, Hofman je sa preko 20 metara uzdrmao prečku, nakon čega se lopta odbila ispred gol-linije i u polje...

Supić je u 17. minutu morao da vadi iz gornjeg desnog ugla lukavo izveden slobodan udarac Hofmana sa lijevog boka, dok je Vojvodina u prvih 45 minuta zaprijetila dva puta preko Oumarua (4. i 40. minut) i jednom preko Petra Škuletića (38).

Kenigshofer je u 53. minutu odbranio šut Oumarua, sedam minuta kasnije su "lale" bezuspješno tražile penal zbog igranja rukom, da bi Moreira u 70. minutu sa ivice kaznenog prostora tukao snažno, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla preko gola.

Trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić morao je da počne meč sa dvojicom novih igrača u odnosu na tim koji je deklasirao Suduvu u Litvaniji.

Suspendovanog Trajkovića u srcu odbrane je zamijenio Jokić, nekadašnji mladi reprezentativac, koji se ovog ljeta vratio iz Rusije u domaći fudbal. Holanđanin Seržinjo Grin uskočio je na mjesto povrijeđenog Mitoševića u sredini terena.



VOJVODINA: Supić, Vulićević, Đurić, Jokić, Pavlović, Poletanović (od 84' Ađuru), Moreira, Grin, Stevanović, Škuletić (od 66' Bilbija), Oumaru (od 89' Bojović).

RAPID BEČ: Kenigshofer, Šimpelsberger, Zonlajtner, Pihler, Kacer, Kulovic, Drazan (od 68' Trimel), Heikinen, Hofman, Burgštaler (od 80' Alar), Bojd.

(MONDO, foto: Beta/Dragan Gojić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC