• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Nije loše, imamo šansu na Kipru

Nikola Maksimović i Milan Jovanović zadovoljni svojim nastupom u remiju sa Omonijom, donekle i rezultatom. Darko Lazović: Nismo bili loši.

 ZVEZDA: Nije loše, imamo šansu na Kipru Izvor: MONDO

Ekipa Roberta Prosinečkog primila je u dvije utakmice sedam golova od bjeloruskog Naftana. U prvom okršaju sa Omonijom nijedan.

Šef struke crveno-bijelih prvi put ove sezone neće morati da najviše razmišlja o uigravanju zadnje linije.

Iako osvajač Kupa Srbije nije u četvrtak uveče blistao na protivničkoj polovini, ispred gola Bobana Bajkovića nije bilo mnogo uzbuđenja. Prvo je, u šestom minutu, spriječio Srđan Mijailović sjajnim uklizavanjem, drugo (i treće) Nikšićanin na golu, ispravivši greške svojih saigrača.

Drugo poluvrijeme odgledao je mirno.

Njegovi "najbliži saradnici" Nikola Maksimović i debitant Milan Jovanović nisu poslije meča bili razočarani, prvi put ove sezone.

"Konačno nismo primili gol...", rekao je Maksimović odmah poslije meča.

"S obzirom na to da smo pokazali pravu borbenost odužili smo se navijačima za prošlu utakmicu protiv Naftana. Dali smo svoj maksimum, znali smo da neće biti lako da igramo protiv dobro organizovane ekipe... Pričali smo i poslije prve i poslije druge utakmice sa Bjelorusima u kojima smo primali olako golove... Za nas je ovo dobar rezultat", prenio je momak iz Bajine Bašte stav cijele zadnje linije.

Kako će Zvezda igrati na Kipru?

"Ni tamo nećemo ići da se branimo, igraćemo kao i ovu utakmicu, napadaćemo svih 90 min i nadam se da ćemo proći dalje".

Njegov partner, Milan Jovanović, prvi put je istrčao na teren u Zvezdinom dresu.

Iskusni defanzivac, reprezentativac Crne Gore rekao je da ne može da bude nezadovoljan ni igrom ni rezultatom.

"Dominirali smo, kontrolisali igru, imali veći posjed lopte, dolazili u šansu, zato što je ekipa Omonije dobro zatvarala te odbrambene linije. Ima još 90 minuta, vidjećemo šta će biti".

Jedan je od igrača koji su u svlačionicu ispraćeni aplauzima. Priznaje da su mu prijali.

"Aplauzi imponuju i znače svakom fudbaleru, ali najvažnije je da cijela ekipa ulazi u takmičarsku formu, kako bi stigla što dalje u kvalifikacijama i plasirala se u Ligu Evrope. Uostalom, čeka nas i prvenstvo".

S obzirom na to da u Zvezdu nije stigao potpuno spreman, pa još i lakše povrijeđen, izvještača MONDA interesovalo je i kako se osjeća.

"Fizički se osjećam korektno, jer mi je meč sa Omonijom bila prva utakmica poslije duže pauze i napornih priprema. Treba doći do svježine poslije napornog rada".

I on zna recept za pobjedu na Kipru i plasman u narednu fazu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Mislim da je naša šansa, kao i večeras, kompaktna, odgovorna i agresivna igra na sredini i u odbrani. Oni će imati teži zadatak nego mi ovdje. Pokušaće da napadaju, a nadam se da ćemo iskoristiti šanse i postići taj gol".

LAZOVIĆ: IGRALI SMO DOBRO, OPET ĆEMO

Crveno-bijeli su imali loptu u posjedu čak 70 odsto protiv Omonije, ali slaba im je vajda od toga kada nisu dali gol. Gosti sa Kipra su došli u Beograd da odbrane mrežu i u tome su uspjeli.

Zato je poslije prvih 90 minuta borbe za plasman u plej-of za Ligu Evrope "ista meta, isto odstojanje". Crvena zvezda i Omonija odigrali su meč bez golova i pitanje pobjednika biće odlučeno sljedećeg četvrtka u Nikoziji.

"Uopšte nije loš rezultat iako smo išli na pobjedu. Igrali smo dobro, organizovano, čvrsto i ako takvu igru ponovimo u revanšu, neće biti problema", istakao je Darko Lazović.

Gosti nisu često prijetili, ali su u prvom poluvremenu stvorili dvije prilike.

"Omonija je dobra ekipa, koja je došla da se brani, da igra na 0:0. Uspjeli su u tome".

Krilni napadač Zvezde vjeruje da će postavka kiparskog predstavnika u revanšu biti drugačija što će crveno-bijelima ostaviti više prostora za napade.

"Mislim da hoće. Sigurno neće ovako igrati kod kuće. Ne treba da razmišljamo o njima nego o nama, da odigramo bolje. Mislim da možemo da damo gol što bi riješilo pitanje pobjednika", jasan je bio Darko Lazović.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC