• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Biće nam lakše u Nikoziji

Spasilac Zvezdinog gola u prvom poluvremenu duela sa Omonijom zadovoljan igrom cijele ekipe.

 Mijailović: Biće nam lakše u Nikoziji  Izvor: MONDO

Klupa, pa poluvrijeme, pa cijeli meč - toliko je igrao Srđan Mijailović ove sezone.

Učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina, pa komplikovanje situacije oko njegovog novog ugovora doprinijeli su da sezonu ne počne spreman i koncentrisan samo na teren.

Ipak, kada je i zvanično produžio saradnju sa matičnim klubom i ušao u igru u revanšu protiv Naftana podsjetio je navijače zašto su mu Ratko Dostanić, pa Robert Prosinečki pružili priliku u prvom timu još kao golobradom tinejdžeru (debitovao za prvi tim na pripremama 2010. godine).

Očekivanja trenera ispunio je i u četvrtak uveče, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Omonije.

Već u šestom minutu ispratio je Alveša i krajnjim naporom uklizao, spriječivši ga da iskoristi izglednu priliku za gol. Poslije utakmice nije htio da sam prima pohvale:

"Dobro, imali su te dvije prilike, ali je naš problem bio što su baš dobro stali 'u blok' i branili se cijelu utakmicu. Kao da su samo to i htjeli. Tamo će morati da se 'otvore' i mislim da će nam biti lakše", rekao je on.

O igri nije pričao koliko o borbenosti.

"Svaki igrač je ostavio srce na terenu, ako ovako odigramo i na Kipru neće biti problema. Ponavljam, moraće da krenu u napad i otvoriće nam se put do njihovog gola".

Pobjeda i remi sa Naftanom ostali su navijačima u pamćenju kao porazi. Prvi duel sa Omonijom neće, poručuje mladi defanzivni vezista.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu danas i da smo pružili maksimum u okolnostima u kojima se protivnik branio cijeli meč".

I njegovom saigraču iz napada Luka Milunović prijala je nešto mirnija utakmica nego prethodne dvije. Još da je mogao da obraduje navijače bio bi još zadovoljniji.

A imao je upravo mladi reprezentativac Srbije nekoliko prilika da zatrese mrežu "zelenih". Doduše - ne previše izvjesnih, ali dovoljno da poslije meča žali za njima.

"Imali smo nekoliko polu-šansi, koje su lako uz malo sreće da postanu stopostotne. Da smo ih pretvorili bar u jedan gol bilo bi mnogo lakše. Najvažnije je da smo odigrali dobro i da ćemo odigrati još bolje u Nikoziji, uz veliku podršku naših navijača", najavljuje Milunović.

I on se slaže sa ocjenom da je Zvezda poslije blamaža sa Naftanom dokazala da može da odigra na niovu dostojnom tradicije kluba.

"Mogu da kažem da smo odigrali dobru utakmicu, sa dosta trčanja. Pokazali smo svima da možemo da odigramo na ozbiljnom nivou, nedostajao nam je jedan pogodak da završimo kako smo htjeli, nismo imali sreće, ostalo je 0:0 i nadam se da možemo da završimo posao na Kipru".

Prvo poluvrijeme najvažnije utakmice godine riješeno je bez pobjednika. Da li će se očekivanja crveno-bijelih u vezi sa ofanzivnijom igrom Omonije u revanšu pokazati kao tačna saznaćemo sljedećeg četvrtka, početkom duela u Nikoziji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC