• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac želi uspješan start

U premijernom meču novog šampionata fudbaleri Borca ugostiće u subotu (20.30 h) Zvijezdu i svi su ubijeđeni da će uspješno startovati.

 PREMIJER BiH: Borac želi uspješan start Izvor: MONDO

Poslije prerane eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope od nikšićkog Čelika na Gradskom stadionu došlo je do promjene kormilara i "vruć krompir" prebačen je u ruke dotadašnjeg šefa omladinske škole Slobodana Starčevića

"Naš klub ima uvijek za cilj da se bori za sam vrh tabele i plasman na međunarodnu scenu i tako će biti i ove sezone", naglasio je šef stručnog štaba Banjalučana Slobodan Starčević a prenio "Glas Srpske".

Odmah na startu prvenstva gost Banjalučana je veliki dužnik iz prošle sezone Zvijezda iz Gradačca, koja je proljetos slavila u Banjaluci sa 2:1.

"Taj poraz nije zaboravljen i samo je motiv više da pružimo što bolju igru i start obilježimo pobjedom", nastavio je Starčević.

Ovaj susret trebalo bi da pokaže mogućnosti poprilično nove ekipe "crveno-plavih", koju očekuju borbe na tri fronta.

"Imamo kvalitetnu ekipu i prvih nekoliko kola će da pokaže da li smo sposobni za velike domete. Radimo na angažovanju novih igrača i potrebno nam je po jedno pojačanje u svakoj liniji tima da bismo odgovorili svim zahtjevima u sezoni koja je pred nama. Jedno je sigurno u ovoj sezoni ćemo se više oslanjati na igrače iz naše omladinske škole, nego što je to bio slučaj prethodnih godina".

Starčević je naglasio da subotnji rival imao vrlo malo promjena u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu.

"Zvijezda Gradačac ima nekoliko veoma brzih igrača i na gostovanjima se uglavnom oslanjaju na čvrstu odbranu i brz kontranapad. Prošle sezone su nas iznenadili, ali sada sigurno neće biti tako", dodao je Starčević.

Vezni fudbaler Banjalučana Srđan Grahovac vjeruje u pobjedu, ali i veliku podršku sa tribina Gradskog stadiona.

"Naporno smo trenirali u prethodnom periodu i jedva čekamo da istrčimo na teren. Na terenu moramo da pokažemo da smo kvalitetna ekipa koja ima velike ambicije ove sezone. Pozivam navijače da dođu da nas podrže u što većem broju i da imaju strpljenja za ovu mladu i novu ekipu Borca, a mogu da ime obećam da ćemo osvojiti tri boda", naglasio je Grahovac.

Vjerovatni sastavi

BORAC: Avdukić, Stupar, Vasiljević, Raspudić, Runić, Grahovac, Žižović (Subić), Krunić, Kantar, Stokić, Kunić. Trener: Slobodan Starčević.

ZVIJEZDA GRADAČAC: Kovačević, Moranjkić, Jusić, Bogdanović, Jakovljević, Husić, Mašić, E. Halilović, Jahić, Milanović, Pandža. Trener: Zoran Kuntić.

Titulu brani ekipa Željezničara koja će na startu gostovati u Travniku.

Kako god da igraju, u kakvoj god da su formi i šta god da kažu ili učine, igrači Želje jednostavno se iz Travnika vrate poraženi. Tako je bilo i prošle sezone, pa i pretprošle, pa i sezonu prije toga i prije toga i prije toga. Samo rijetki se sjećaju kada je Željo slavio na Piroti, a obzirom na tradiciju u timu sa Grbavice ni sada nisu optimisti...

"Ne smijem ništa reći. Protiv nas Travnik uvijek odigra najbolju utakmicu u sezoni, a mi jednu od najlošijih. Koliko god da je razlika u kvalitetu na našoj strani, u Travniku je to nebitno. Da je neko drugo gostovanje u pitanju, rekao bih da sigurno idemo na pobjedu, jer smo bolji, ali to ne mogu i ne smijem reći za odlazak na Pirotu", rekao je trener Želje Amar Osim za sarajevsko "Oslobođenje"..

U Travniku je gostovanje Želje uvijek "izvjesno".

"Nema neizvjesnosti u našim mečevima u Travniku - domaćin uvijek pobijedi. Dakle, šta god da uradimo na Piroti biće dobro. Moramo biti realni, jer ni sa kim nismo loši kao sa njima", dodao je Osim.

Veziri uprkos činjenici da im dolazi osvajač duple krune smatraju da Željo nije favorit.

"Prvaka izuzetno respektujemo, ali mogu slobodno reći da u ovom meču nema favorita. Nismo kompletni, ali sam uvjeren prema atmosferi u ekipi da će momci koji dobiju priliku biti na najvišem nivou. Onaj tim koji bude imao više strpljenja i deblje živce biće bliži rezultatskoj prednosti. Očekujem neizvjesnu utakmicu kao i obično kada nam gostuje Željezničar", rekao je trener Travnika Nermin Bašić.

Parovi 1. kola

- subota:
GRADAČAC: Gradina - GOŠK
MOSTAR: Velež - Radnik
TREBINJE: Leotar - Zrinjski
TRAVNIK: Travnik - Željezničar
BANJALUKA: Borac - Zvijezda

- nedjelja:
SARAJEVO (Otoka): Olimpik - Rudar
SARAJEVO (Koševo): Sarajevo - Čelik
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Slavija

(MONDO, foto: FK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC