• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal prodaje igrače da isplati stadion

"Tobdžije" će svake godine do 2025. morati da izdvajaju po 24 miliona funti za otplatu stadiona Emirati. Samim tim, nema novca za velika pojačanja.

 Arsenal prodaje igrače da isplati stadion Izvor: MONDO

Paralelno sa ostvarivanjem ambicija na sportskom polju, Arsenal svake godine mora da zaradi 24 miliona funti za otplatu svog novog stadiona, otkrio je menadžer tima Arsen Venger.

Stadion Emirati, na koji su se "tobdžije" preselile leta 2006. godine, još 17 godina će biti "omča oko vrata" sportskom menadžmentu Arsenala, jer nije teško izračunati koliko bi kvalitetnih fudbalera svakog leta moglo da se kupi za 30 miliona evra.

"Svake godine moramo da prodajemo istaknute članove prvog tima, a možemo da kupujemo samo mlađe, manje skupe fudbalere. Moramo da dajemo prednost talentima u odnosu na zvezde i da radom na treninzima i utakmicama dođemo do željenog kolektivnog kvaliteta", rekao je Venger.

Matju Flamini napustio je Arsenal odmah po završetku sezone, pošto je kao slobodan igrač prešao u Milan, dok je neizvestan ostanak Emanuela Adebajora i Aleksandra Hleba.

Venger je priznao da ga donekle frustrira to što najveći rivali, Mančester Junajted i Čelsi, imaju praktično neograničen budžet za dovođenje pojačanja.

"Kada bih imao moć da nešto promenim u savremenom fudbalu, to bi bio sistem transfera, koji je od fudbalera načinio plaćenike. Ako su loši, oni ostaju u klubu, ako su dobri, samo razmišljaju kako da odu tamo gde će imati veća primanja".

Sa kapacitetom od 60.355 mesta, Emirati su drugi najveći stadion u Premijer ligi, posle Old Traforda. Izgradnja tog objekta koštala je oko 430 miliona funti.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC