• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaludjerovićev hitac ka Vezuvu

"Romantičari" na revanš drugog kola Intertoto kupa za sedam u Atini putuju sa vrednim kapitalom.

 Kaludjerovićev hitac ka Vezuvu Izvor: MONDO

Uoči gostovanja Panioniosa priželjkivali su makar minimalnu pobedu, po mogućstvu bez primljenog gola, što su i ostvarili.

OFK Beograd je slavio pogotkom Andrije Kaludjerovića u 69. minutu.

Mihailo Ivanović, trener "romantičara", posle utakmice bio je posebno zadovoljan ponašanjem svojih izabranika, više nego rezultatom.

"Nisam se plašio utakmice, imperativ je bio da moramo da igramo, rezultat nije bio važan. Želeo sam da igrači u duel udju rasterećeno i u velikoj meri su u tome uspeli, a imaju samo po 19-20 godina. Pobedili smo zasluženo, bili smo agresivni i hrabri. Pobeda jeste majušna, ali je za tim važno da je pobedio. Mi se ne pripremamo za Intertoto kup, već se spremamo za predstojeće prvenstvo", izjavio je Ivanović.

Podmladjeni tim sa Karaburme od starta je pokazao želju za pobedom i igrao hrabro, ali je pred sobom imao čvrstog protivnika, petoplasirani tim iz prošlog grčkog šampionata.

Utakmica je bila zanimljiva iako ritam igre nije bio jak, što je normalno s obzirom na to da su obe ekipe skoro počele pripreme i da je temperatutra bila izuzetno visoka.

U prvom poluvremenu oba rivala stvorila su po dve šanse i sve su završene udarcima glavom. Šuteve Silmasa i Hutosa ukrotio je Radiša Ilić, na drugoj strani Brazilac Oliveira je pogodio prečku, dok je Kaludjerovićevu nameru osujetio golman Krešić.

Ni u nastavku se slika nije menjala. Gosti su pokušavali da smire igru, očigledno zadovoljni aktuelnim rezultatom i dugo su uspevali u tome.

Ipak, u 69. minutu, "romantičari" su svoju hrabrost pretočili u vodjstvo. Milić je započeo akciju, nastavio je Milovac centaršutem sa desnog krila, Kaludjerović je umakao štoperima Panioniosa i iz neposredne brzine zakucao loptu u mrežu.

U finišu su Grci zaigrali otvorenije ne bi li stigli do izjednačenja, a domaćinu ostavili dosta prostora za kontranapade, što fudbaleri OFK Beograda nisu imali snage da kazne. Uprkos tome minimalna pobeda im daje objektivnu nadu da će posle atinskog revanša početi pripreme za dvomeč trećeg kola poslednjeg izdanja Intertoto kupa protiv slavnog Napolija.

Medju svega 300-400 gledalaca, na Omladinskom stadionu se okupilo mnogo fudbalskih ljudi. Od reprezentativaca Srbije duel na Karaburmi su gledali Rajković, Kolarov, Stevanović, uz njih su bili Radjenović, Markovski....

Trener grčkog tima Evald Linen posle utakmice nije tražio alibi za poraz, već je žestoko kritikovao svoje igrače.

"Razočaran sam, igrali smo loše, nisam ništa od onoga što je trebalo. Više od ovoga i nismo zaslužili", zaključio je nemački stručnjak.

OFK BEOGRAD - PANIONIOS 1:0 (0:0)
Strelac: Kaludjerović 69.

OFK BEOGRAD: Ilić, Beljić, Lazarević, Markoski, Milenović, Adamović, Krstičić (od 83. Lotinac), Oliveira, Mišan (od 62. Milovac), Lazić (od 67. Milić), Kaludjerović.

PANIONIOS: Krešić, Maniatis, Diavara, Skufalis (od 67. Dakol), Kucopulos, Makos, Kumordži, Majstorović, Gundulakis (od 67. Nikolau), Sialmas, Hutos (od 75. Barkoglu).

Omladinski stadion. Gledalaca 350. Sudija Markus Grefe (Nemačka).

ŽUTI KARTONI: Milenović, Lazarević (OFK Beograd), Kumordži, Gundulakis, Makos (Panionios).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC