• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORDO: Dolazak Jankovića dvosjekli mač

"Žirondinci" stigli u Beograd, na prvi meč plej-ofa Lige Evrope protiv Crvene zvezde. Trener Žilo ne zna da li je odlazak Prosinečkog dobar ili loš.

 BORDO: Dolazak Jankovića dvosjekli mač Izvor: MONDO

"Aleksandar Janković može i ne mora da bude prednost Crvene zvezde u četvrtak uveče", smatraju u taboru narednog rivala osvajača Kupa Srbije.

Francuski Bordo, klub osnovan 1881. godine, šestostruki nacionalni šampion, posljednja je prepreka crveno-bijelima u borbi za dugo čekani plasman u grupnu fazu Lige Evrope. I više od toga.

Višednevne turbulencije, inicirane remijem sa Radom, pa odlaskom Roberta Prosinečkog i Evandra prilično su razmrdale svlačionicu i kancelarije u Ljutice Bogdana.

U utorak popodne prvi tim ponovo je (poslije četiri godine) preuzeo Aleksandar Janković. "Ne moram da odgovaram na pitanje da li će biti teško pripremiti ekipu za dolazak Bordoa u roku kraćem od 48 sati", rekao je na promociji.

Disk sa snimkom utakmice Bordo - Ren (1:0) dobio je iste večeri. Sa saradnicima je počeo da tumači igru ekipe koja je u sredu doputovala u glavni grad Srbije, odlučna da već u prvom meču "završi posao".

"Izvešću najjači sastav koji će, nadam se, zadovoljiti moja očekivanja", rekao je trener Bordoa Fransis Žilo novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Prema njegovom mišljenju, to što je Crvena zvezda promijenila šefa struke dva dana pred utakmicu sa njegovom ekipom može značajno da utiče na ishod i ne zna da li je to dobro ili loše za njegov tim.

"To što je Zvezda promijenila trenera može značajno da utiče na njen intenzitet. Vidjećemo da li će to da biti pozitivno ili negativno za moju ekipu, ali je svakako mač sa dvije oštrice. To će da unese mnogo nesigurnosti i postoji faktor iznenađenja. Naš adut je samopouzdanje jer smo dobro završili prošlu i počeli ovu sezonu", dodao je on.

Bordo je prošlog vikenda u prvenstvu Francuske igrao protiv Rena, koji je prije godinu dana eliminisao beogradski klub u istoj fazi takmičenja, i pobijedio sa 1:0. Žilo je kazao da se kod igrača i članova stručnog štaba prošlogodišnjeg rivala Zvezde nije raspitivao o crveno-bijelima i da sa njima "nije imao nikakav kontakt".

"Sada smo mirni, ali će u četvrtak već biti drugačije. Počinje polako da se osjeća tenzija evropskih utakmica. Naš skaut je bio u Beogradu i gledao Zvezdin prvenstveni meč protiv Rada koji su loše odigrali", kazao je trener Bordoa.

Prva utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Zvezde i Rena biće odigrana u četvrtak u 20.45 časova.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC