• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ivanović dotukao Reding

Čelsi teško savladao Reding 4:2 (1:2). Odlučio gol Fernanda Toresa iz ofsajda. Bane Ivanović u posljednjem napadu postigao drugi gol ove sezone.

 PREMIJER: Ivanović dotukao Reding  Izvor: MONDO

"Svi u Čelsiju moramo da zapnemo iz sve snage već od početka sezone i potvrdimo u domaćem prvenstvu titulu evropskog šampiona", rekao je Bane Ivanović prošle nedjelje u Beogradu.

Sudeći prema rezultatima "plavaca" u prve dvije utakmice - saigrači su dobro čuli njegovu poruku.

Poslije trijumfa nad Viganom (2:0) prvog takmičarskog vikenda, u srijedu uveče savladali su i "žilavi" Reding. Malo upornošću, malo kvalitetom, malo uz pomoć sudijske trojke Lija Mejsona.

"Scenaristi" uzbudljivog duela - Golmani Petr Čeh i Adam Federiči, neće biti glavna tema ostrvskih medija u četvrtak ujutro zbog velike greške "mahača" Endrjua Halideja, kome je u 81. minutu promakao očigledan ofsajd Fernanda Toresa.

Spretni Španac iskoristio je previd arbitra, pokupio loptu poslije pasa Ešlija Kola i poslao je u mrežu gostiju za 3:2

Put ka pobjedi bio je čist, a na njemu nikoga nije bilo ni u posljednjem, 95. minutu, kada je Bane Ivanović postavio konačan rezultat.

Kapiten "orlova" iskoristio je istrčavanje Federićija na polovinu Čelsija, pretrčao cio teren iza Edena Azara i u situaciji "dva na jedan" savladao suparničkog defanzivca na gol liniji. Belgijanac mu je dodao loptu iako je mogao da je ubaci u mrežu na "1000" načina.

Dokazao je klasu..

Blistao je i tokom ranije faze utakmice. Kao i u prvom kolu, iznudio je jedanaesterac, koji je Frenk Lampard lako pretvorio u prednost "plavaca". Na njihovu nesreću, gosti su se razigrali, a Petr Čeh pokazao neoubičajene slabosti.



Garet Mekliri protrčao je u 25. minutu po desnoj strani, centrirao, a Pavel Pogrebnjak nadskočio Garija Kejhila, za 1:1. Već poslije četiri minuta bilo je 2:1 za autsajdera.

Deni Gatri izveo je slobodnjak sa 20 "i kusur" metara, lopta je letjela ka Petru Čehu, koji se spustio i dopustio joj da se odbije o njega i uđe u mrežu.

Roberto Di Mateo motivisao je ekipu u poluvremenu i poslao je na teren spremnu da preokrene rezultat. Takav ishod nagovijestio je Kejhil, još jednom nadmudrivši lošeg Federićija.

Australijski čuvar mreže griješio je i protiv Stouka u prvom meču (1:1), a kritike navijača slušaće i poslije Stamford Bridža, jer je lošom intervencijom dopustio štoperu reprezentacije Engleske da ga savlada udarcem iz velike daljine.

Potom je uslijedila opisana uzbudljiva završnica, u kojoj je evropski šampion dokazao da pored očiglednih mada posjeduje i prošle sezone dokazani karakter najbolje ekipe na kontinentu.

STRIJELCI: 1:0 Lampard 18' (p), 1:1 Pogrebnjak 25', 1:2 Gatri 29', 2:2 Kejhil 69', 3:2 Tores 81', 4:2 Ivanović 95'

ČELSI: Čeh - Kol, Teri, Kejhil, Ivanović - Lampard, Obi Mikel - Ramireš, Mata, Azar - Tores

REDING Federići - Ganter, Pirs, Gorkšs, Hart - Gatri, Karakan, Lejgertvud - Mekliri, Mekanuf - Pogrebnjak.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC