• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: U Mostar po bod, a čeprkamo tri

Slobodan Starčević i Aleksandar Radulović vjeruju da Borac može do pozitivnog rezultata protiv Zrinjskog. Bez sankcija, manje promjene u timu.

 BORAC: U Mostar po bod, a čeprkamo tri Izvor: MONDO

Banjalučki Borac se poslije poraza od Slavije (1:2) našao u nokdaunu i moraće da se čupa na nedjeljnom gostovanju Zrinjskom u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" Borac nije pobijedio otkako se igra zajednička liga BiH, a samo je u šampionskoj sezoni pod vođstvom Vlade Jagodića izborio remi protiv "plemića".

Reklo bi se, vrlo teško mjesto za "vađenje fleka", ali uprkos negativnoj tradiciji i seriji loših rezultata u taboru Borca su optimistični.

Trener crveno-plavih Slobodan Starčević istakao je na konferenciji za novinare da će njegov tim u Mostar krenuti po bod, ali da će pokušati da iščeprka sva tri.

"Poslije analize poraza od Slavije i četiri odrađena treninga, nadam se da se tim vratio na pravi kolosijek. Na Mostarce idemo jači za Dalibora Teinovića, Borisa Raspudića i Alena Bašića i vjerujem da imamo snage da se suprotstavimo Zrinjskom. Imaćemo dobre uslove za igru i u jednoj otvorenoj utakmici pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat", izjavio je Starčević.

U klubu s Gradskog stadiona, gdje su upaljeni "alarmi" zbog dva uzastopna poraza bod iz Mostara bi bio velik kao kuća.

"Očekujem jedan bod, vjerujem da bi i javnost bila zadovoljna remijem, ali u traženju jednog, nadam se da ćemo iščeprkati sva tri boda".

Neočekavani poraz od "sokolova" u Banjaluci primorao je trenera Starčevića da uradi detaljnu analizu ekipe, ali i svakog igrača pojedinačno, po naređenju direktora Radmila Šipovca.

A epilog?

"Napravio sam analizu ona je usvojena od strane Upravnog odbora i nikakvih sankcija po igrača nije bilo. Ja sam prije za korekcije, a ne za kazne. Korekcije ponašanja, a ne sankcije igrača. Grešaka je bilo i uvijek ih ima, ali trudimo se da ih svedemo na minimum".



Starčević je otkrio i da će doći do manjih rokada u timu na susretu sa Zrinjskim, ali da one nisu plod kazni niti svaljivanja krivice za poraz od Slavije.

"Bašić i Teinović će biti starteri, Nebojša Runić će malo da odmori, ali to nije kazna već je normalno da mlad fudbaler ima oscilacije u igri. Odlučio sam da ga poštedim kako bi ga rasteretio pritiska jer je u kratkom periodu igrao tri meča".

Banjalučani su u dosadašnja tri kola postigli četiri gola, tri na otvaranju sa Zvijezdom i jedan protiv Slavije što je po mišljenju navijača Borca jako malo. Posebno kad su u pitanju napadači, koji nikako da prorade.

"Napad je naša stara boljka. Imamo veliki problem, ne samo Borac već i druge ekipe 'kubure' sa realizacijom. Ali, vjerujem da se poslije posljednjih treninga stvari kreću nabolje. Nadam se da će napad da proradi u Mostaru".

Banjalučki mediji su posljednjih dana pisali i o nezadovoljstvu Mladena Žižovića, što je potvrdio Starčević, ali je negirao da ofanzivni vezista napušta klub.

"Žižović je takođe u konkureciji za meč, iako je bio malo razočaran zbog neigranja. Sve u svemu, u subotu u 14 časova putuje s nama u Mostar i biće u konkurenciji",
zaključio je šef struke crveno-plavih.

Mladi defanzivni vezista Borca Aleksandar Radulović priznao je da je poslije poraza od ekipe iz Istočnog Sarajeva atmosfera u svlačionici bila poljuljana, naglasivši da je sada sve OK.

"Analizirali smo prethodni poraz i ostavili ga iza sebe. Okrenuli smo se Zrinjskom i idemo u Mostar da se nadigravamo i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat. Ekipa jeste bila malo poljuljana ali smo prethodnih dana podigli samopouzdanje i vjerujem da nećemo pognutih glava napustiti stadion Pod Bijelim Brijegom", podvukao je Radulović.



PAROVI, SATNICA I SUDIJE ČETVRTOG KOLA


Subota, 17 h

Olimpik - Sarajevo (Vladimir Bjelica, Istočno Sarajevo)
Gradina -Velež (Muamer Bureković, Zenica)
Rudar - Leotar (Edin Jakupović, Bihać)
Radnik - Travnik (Adis Mulahasanović, Sarajevo)

Nedjelja, 17 h

Čelik - Široki Brijeg (Danijel Pajić, Bijeljina) BHT 1
GOŠK - Željezničar (Radoslav Vukasović, Trebinje)
Slavija - Zvijezda (Darko Obradović, Stolac)
Zrinjski - Borac (Elmir Pilav, Sarajevo) 20 h

TABELA:
Sarajevo 7, Željezničar 7, Leotar 7, Slavija 7, Zrinjski 6, Olimpik 5, Čelik 4, GOŠK 4,Široki 4, Rudar 4, Borac 3, Velež 3, Gradina 2, Travnik 1, Radnik 1, Zvijezda 0.

(N.Š./ MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC