• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Novi Pazar - test karaktera

Crveno-bijeli odlučni da dobru igru protiv "žirondinaca" ukrase trijumfom nad Novim Pazarom (nedjelja, 17 h). Janković: Vidjećemo mentalitet tima.

 ZVEZDA: Novi Pazar - test karaktera Izvor: MONDO

Rezultat duela Crvene zvezde i Bordoa mogao bi da slikovito glasi: "0:0, za Aleksandra Jankovića".

Mladi trener vratio se na klupu kluba za koji navija u strahovito delikatnom momentu i uspio da poslije par treninga konsoliduje ekipu i spremnu je izvede na duel sa "žirondincima".

Poslije meča nije bio srećan, ali jeste zadovoljan. Kao i u petak oko podneva.

"Falio nam je samo gol... Utakmice kao protiv Bordoa igraju se na šansu ili polušansu, i to je realnost koje obično postanemo svjesni dan poslije duela sa velikim evropskim ekipama".

Ipak, priču o Francuzima ostavio je za sljedeću nedjelju. Već po ulasku u svlačionicu počeo je razmišlja o Novom Pazaru.

Crveno-bijeli nisu uspjeli da na prošlosezonskom gostovanju u Raškoj izbore pobjedu. Ove ne razmišljaju ni o čemu drugom.

"Utakmica u Novom Pazaru biće prilika da moji igrači pokažu karakter i potvrde izdanje protiv Francuza. Istrošeni smo i emotivno i fizički, ali u svaku utakmicu ulazimo sa najvišim ambicijama, pa i u ovu", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Ljutice Bogdana.

Isto je rekao i kapiten ekipe Nikola Mikić.

"Moramo svakoj utakmici prići maksimalno požrtvovano. Publika će procijeniti da li je to dovoljno, u četvrtak uveče su nas nagradili velikim aplauzom i to nam je velika satisfakcija i motiv za dalji rad".

Šef struke Crvene zvezde dobro poznaje narednog rivala.

"Uživo sam ih gledao prošle nedjelje u Kragujevcu (1:1), a danas ću pogledati i njihov duel sa Radničkim iz Niša (3:0). To je dobra ekipa, sa iskusnim trenerom, koji zna da igra protiv favorita" .

Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru neće biti publike zbog incidenata u prvom kolu. Janković ne razmišlja o tom detalju.

"Gledam samo kako da što bolje spremim ekipu. Danas ćemo imati razrijađenu taktiku za tu utakmicu, u subotu ćemo uvježbati na treningu i sigurno ćemo biti spremni za duel sa Novim Pazarom".

Crveno-bijeli dokazali su protiv Bordoa da mogu da se suprostave ozbiljnim evropskim ekipama. Upitan da li će partija protiv "žirondinaca" biti standard za dalje igre odgovorio je:

"A DA LI BARSELONA MOŽE BOLJE NEGO SAD?"



"To je teška riječ i ne želim da razgovaram o tome pošto je nepotrebno. Nekad ćemo pobjedu juriti na jedan, drugi put na drugi način. Bordo nas je ohrabrio, ali oscilacije moramo da svedemo na minimum. Samopouzdanje stiže kroz pobjede i borbenost".

Povreda štopera Milana Jovanovića jedini je kadrovski problem koji ga muči. Crnogorski reprezentativac proći će u petak popodne još testova i uveče će biti poznato da li će moći da igra protiv Pazaraca.

Da li će i kako riješiti problem nedostatka igrača na određenim pozicijama? "Nije do mene", odgovara.

"Razgovarali smo o pojačanjima, realizacija transfera ne zavisi samo od mene. Imamo sedam dana do kraja prelaznog roka i uskoro će sve biti poznato. Tražim od ekipe da zadrži punu koncentraciju i nije pedagoški da pričam o pojačanjima. Duel u Novom Pazaru biće test karaktera i nije u redu da ja ne njemu prvi padnem pričajući o pojačanjima".

Na pitanje da li trenutni sastav Zvezde može bolje nego protiv Bordoa odgovorio je kontrapitanjem:

"Da li Zvezda može bolje od trenutnog? A da li Barsa može bolje da igra nego sad? Ne možemo nikad da definitivno znamo taj odgovor".

Po povratku u Ljutice Bogdana dočekan je parolom sa sjevera: "Kad je najteže pravi zvezdaši su tu! Sale, budi dobar trener kao što si i zvezdaš!"

"Ta poruka je velika satisfakcija za mene i učvršćuje me u odluci da više ne pričam o svom odnosu sa Crvenom zvezdom", podvukao je mladi trener.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press, Beta/Branislav Bozic)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ludi delija

CZV-Mogli smo bolje ali ce mo sutra pobjetit sigurno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC