• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilija Petković: Srpskom fudbalu tek slijedi kriza

Bivši selektor Ilija Petković smatra da fudbalu u Srbiji tek predstoje krizni dani.

 Ilija Petković: Srpskom fudbalu tek slijedi kriza Izvor: MONDO

Ilija Petković, koji je reprezentaciju Srbije i Crne Gore bez poraza odveo na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine smatra da srpskom fudbalu tek slijede teški dani.

"Srpski klupski fudbal tek dolazi teško vrijeme i kriza ukoliko se bude nastavilo sa ovako lošim radom. Nemamo infrastrukturu, stadione, amaterske radnike koji su vrlo važni za razvoj fudbala... Reflektore ima tek nekoliko klubova, a svi ostali igraju u mraku, tako da će biti potrebno izuzetno mnogo rada, strpljenja i vremena kako bi se vratili na staze uspeha",rekao je ovo za "Glas Srpske" bivši selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore.

"Nije lako ako znate da je jedan od srpskih brendova Crvena zvezda došla u hipokrizu i godinama ne može da stane na noge. Onda možete da zamislite kako je manjim klubovima u manjim sredinama. Klupski fudbal je u velikoj krizi i ova dva najveća kluba, uz Vojvodinu, nastoje da drže neki nivo, ali ne znam do kada će moći", rekao je Petković.

Reprezentacija Srbije konačno je protiv Velsa pokazala pravu igru, za šta je zaslužan selektor Siniša Mihajlović.

"Siniši treba pomoći svim mogućim sredstvima, počevši od medija, preko tehničke i sve druge pomoći. Bila bi velika stvar da se kvalifikujemo za SP u Brazilu, jer otići u najfudbalskiju zemlju na svijetu svakako bi bio iskorak i nadam se da će uspjeti. Bila bi to donekle i moja lična satisfakcija, jer bi na neki način to bio uspjeh mog učenika, kojeg sam trenirao. Ukoliko Siniša to izdrži, bilo bi savršeno i za Srbiju, ali pogotovo za fudbal u Srbiji. Još ranije sam rekao da, i ako se to ne dogodi, neću reći nijednu reč protiv Mihajlovića, jer znam da mu je vrlo teško, preuzeo je reprezentaciju u teškom trenutku, kada to gotovo niko nije htio da učini i želim mu svu sreću da uspije i zlatnim slovima se upiše u istorijske knjige", završio je Petković. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC