• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Počinje! Derbi u Madridu

Mančester siti plaši Real, duel Subotića i Sulejmanija. Miloš Ninković sa Dinamom kod Ibrahimovića, Lane Jovanović napada Milan.

 LŠ: Počinje! Derbi u Madridu  Izvor: MONDO

Prije četiri mjeseca fudbaleri Čelsija su usred Minhena i pred nosom igrača minhenskog Bajerna podigli pehar namijenjen prvaku Evrope.

Četiri mjeseca kasnije počinje nova sezona u Ligi šampiona, a već na startu, u utorak uveče očekuje nas prvi veliki derbi - duel Real Madrida i Mančester sitija.

Real Madrid je pred start nove sezone najavio napad na sve trofeje, ali već poslije nekoliko kola šampionska kruna mu visi na "par dlaka". Očajni Portugalac Žoze Murinjo je zavapio: "Nemam tim!". Madriđani zaostaju već osam bodova za Barselonom, što se u Španiji smatra ogromnom prednošću i teško dostižnom.

U takvim okolnostima i atmosferi Real dočekuje Mančester siti, koji nije izgubio takmičarsku utakmicu još od polovine aprila (posljednji poraz 8. aprila od Arsenala u Londonu 0:1)!

Siti je, međutim, odigrao neriješeno na gostovanju Stouku 1:1, ali to nije upalilo crvene lampice na "Itihadu". Kad se uzme u obzir zaostatak Reala za Barselonom, onda je remi Sitija sa Stoukom mačji kašalj.

Obe ekipe imaju svoje adute pred megdan u utorak. Jaja Ture je u dresu Barselone često pobjeđivao Real, a u Madrid je nedavno došao Luka Modrić koji je donio iskustvo igranja na Ostrvu. A i Žoze Murinjo vrlo dobro zna kakav se fudbal igra u Engleskoj.

"Stručni štab je do najsitnijih detalja spremio utakmicu. Prošle sezone smo bili loši u LŠ i hoćemo to da promijenimo. Pobjeda na Bernabeu je jedinstveno iskustvo, ona vas stavlja na naslovne strane svih novina. Uradićemo sve da osvojimo bodove u Madridu. Važno je da dobijemo bitku na sredini terena", izjavio je vezista Sitija Jaja Ture.

U drugom meču Grupe D, koja se sa pravom naziva i "grupom srmti", sastaju se njemački i holandski prvak - Borusija iz Dortmunda i Ajaks. Neven Subotić će predvoditi odbranu njemačkog tima, a napad Ajaksa Miralem Sulejmani.

Još jedan srpski fudbaler biće u utorak uveče aktivan. Riječ je o Milanu Jovanoviću, koji će sa Anderlehtom gostovati na San Siru, uzdrmanom velikanu, Milanu. Milan je očajno počeo novu sezonu Serije A, a s obzirom na to šta se sve dešavalo u prelaznom roku i ko je sve napustio klub ne bi bilo čudno ako bi se Milan čak borio za opstanak.

Miloš Ninković će sa kijevskim Dinamom posjetiti "Grad svetlosti". Skupocjena ekipa Pari Sen-Žermena, sa Zlatanom Ibrahimovićem na čelu, želi da ostavi trag u Evropi, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će tim iz Ukrajine, koji ima bogato iskustvo igranja u Ligi šampiona, odoljeti novom iskušenju.

Zagrebački Dinamo se prošle sezone obrukao u grupnoj fazi takmičenja Lige šampiona, a ove sezone im je cilj da uzmu neki bod, odnosno da ne budu kanta za napucavanje, kako je slikovito rekao Josip Šimunić.

U Portu nema Hulka koji je prešao u ruski Zenit za ogroman novac, a tim iz Sankt Peterburga će gostovati Malagi.

Arsenal gostuje prvaku Francuske Monpeljeu. Ovaj duel ima poseban značaj za novog napadača Arsenala Olivijea Žirua, koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Francuske upravo sa Monpeljeom.

PAROVI 1. KOLA:

Grupa A: Dinamo Zagreb - Porto, PSŽ - Dinamo Kijev.

Grupa B: Monpelje - Arsenal, Olimpijakos - Šalke.

Grupa C: Milan - Anderleht, Malaga - Zenit.

Grupa D: Dortmund - Ajaks, Real - Mančester siti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC