• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Treba nam dobar rezultat u LE

Poslije malo odmora crno-bijeli počeli pripremu utakmice za Nefči u prvom kolu Lige Evrope.

 PARTIZAN: Treba nam dobar rezultat u LE  Izvor: MONDO

"Operacija Nefči" je počela!

Fudbaleri Partizana u ponedeljak su, poslije pobjede protiv Hajduka i slobodnog dana, počeli pripreme za prvu utakmicu u Ligi Evrope. U četvrtak će u Beogradu gostovati šampion Azerbejdžana, a crno-bijeli će imati priliku da pred svojom publikom upišu prve bodove.

U grupi u kojoj su još ruski Rubin i slavni Inter, prvak Srbije bolji raspored nije mogao da poželi.

"Na ovom nivou raspored i ne igra toliko bitnu ulogu. Ipak, moram da se složim da nam ide na ruku", počeo je priču sa novinarima u Zemunelu trener Partizana Vladimir Vermezović.

Očigledno da je pobjeda protiv Kuljana (5:2) dodatno popravila raspoloženje u Humskoj. Partizan je veći dio posljednjeg prvenstvenog meča odigrao na visokom nivou - stavrao šanse, bio efikasan i ubjedljivo trijumfovao, što je doprinijelo da samopouzdanje kod igrača, ali i članova stručnog štaba, dodatno poraste.

"Možda je pobjeda protiv Hajduka nagovještaj ljepših momenta Partizana, pogotovo na našem stadionu. Igrači su u dobrom ritmu, reprezentativci su odradili dobar posao, nalaze se u formi...", zadovoljan je Vermezović posljednjim igrama svojih pulena.

Navijači Partizana dugo čekaju pobjedu u grupnoj fazi takmičenja u Evropi.

"Definitivno nam treba dobar rezultat, dugo nemamo pobjedu u takmičenjima po grupama i ako se ne varam trenutno smo sa bilansom 1:15. Liga Evrope je lijepo i zanimljivo takmičenje, očekuje nas šest utakmica, pa ćemo da vidimo. U fudbalu je sve moguće, idemo korak po korak i svaki meč nam je važan, ne samo u Evropi već i u prvenstvu. Trudićemo se da ostvarimo što bolji utisak", ne obećava kule i gradove trener crno-bijelih, ali ipak zrači optimizmom.

Nefči je tokom vikenda bio na skeneru Vermezovićevog asistenta Aleksandra Rogića, koji se u nedelju uveče vratio iz Azerbejdžana, gdje je u derbiju mogao da se uvjeri u kvalitete njihovog narednog protivnika.

Rogić je već prenio najvažnije detalje svom šefu, ali se u Beograd vratio bez DVD-a, koji su Azeri uspješno izbegli da predaju sprskom treneru. U doba savremene tehnologije ništa ne može da promakne. U Partizanu su se već snašli i došli do snimka utakmice između Nefčija i Hazara (2:1).

"Dobili smo link gdje možemo da vidimo taj posljednji meč Nefčija. Imamo i snimke prethodnih utakmica, gledao sam ih protiv APOEL-a, ali vidjeti ih preko DVD-a i uživo je potpuno drugačije", ističe Vermezović.

"Dobro je da protiv Hazara nisu mogli da kalkulišu, jer je ipak reč o derbiju. Ozbiljna su ekipa, vrlo tvrda. Utisak je da mogu da igraju u više formacija, dosta su agresivni na loptu", zapazio je strateg Partizana.

Crno-bijeli imaju "sitnih" problema sa povredama. Saša Ilić je napustio igralište protiv Hajduka držeći se za butinu, ali se normalno vratio u trenažni proces. Miloš Ostojić neće imati problem sa kartonima, jer se oni brišu pred grupnu fazu.
TOMAŠEVIĆ TEK OD JANUARA


Novi član Partizana od nedavno je 22-godišnji Žarko Tomašević. Mladi Crnogorac branio je boje "valjka" u mlađim kategorijama, a u Humsku je vratio kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa portugalskim Nasionalom.

"On je imao operaciju meniskusa i polako će se poslije rehabilitacije priključiti treninzima. Na njega ne računamo do januara. Ovaj period ćemo iskoristiti da vidimo kako će se uklopiti u našu ekipu".

Na novinarsku konstataciju da Aleksandar Mitrović igra sve bolje, Vermezović se našalio.

"Postao je punoljetan juče. Sada je stariji, iskusniji", a onda se opet uozbiljio.

"Svakako da sam zadovoljan kako igra. Međutim, znam da će biti uspona i padova. Ne bi trebalo da budemo oštri prema njima, mladi su to momci, dešavaće se da polete, ali to je normalno".

Mitrović je na početku sezone pratktično ostao kao jedini špic na raspolaganju Vermezoviću. Situacija se sada drastično promijenila.

"Imao sam samo Mitra (Mitrović), a sada su tu njih četvorica. Šćepa (Marko Šćepović) se polako vraća, čekamo Eduarda i očekujemo da on krajem oktobra i u novembru odigra neki minutu. Svakako da će gust raspored omogućiti da svako od njih dobije određenju minutuažu."

Vermezović se slaže da su to, ipak, "slatke muke".

"I sa štoperima je slična situacija, ali dobro je imati veliki broj igrača na određenim pozicijama tako da mogu da se prave raznorazne varijante".

Aleksandar Lazevski, Vojislav Stanković, Miloš Jojić...

"Laza (Lazevski) je i protiv Jagodine odigrao dobru utakmicu. Njegovi kvaliteti nisu sporni. On iz sebe ima veliki broj utakmica. Njemu je malo duže vremena trebalo da se vrati u staru formu poslije operacije prepona. Stanković je odradio pripreme maksimalno i na njega svaki trener može da računa u bilo kom trenutku. I on je pokazao da na njega mora da se računa".

"Jojića i Mitrovića smo zapazili Tumba (Ljubiša Tumbaković) i ja na prvoj utakmici Teleoptika kada sam se vratio u Partizan. Jojić je možda i najozbiljniji momak u cijeloj garnituri mladih igrača", pohvalno je pričao Vermezović na račun mladih fudbalera.

Šef stručnog štaba crno-bijelih kategoričan je na pitanje da li će u odstupiti od omiljene formacije 4-2-3-1 u Evropi.

"Ne!"

(V.S. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC