• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibra: Inzagi loš fudbaler? Da!

... ali zna da daje golove ... "Kapelo i Murinjo vrh treneri"... ove i druge zanimljive izjave golgetera Pari Sen Žermena objavio je prestižni Lekip.

 Ibra: Inzagi loš fudbaler? Da!  Izvor: MONDO

Da li je iko sumnjao da će se Zlatan Ibrahimović dobro snaći u francuskom šampionatu?! Kontraverzni Šveđanin je brzo zaveo red u Gradu svjetlosti, odmah dao do znanja saigračima i navijačima ko je, od ove sezone, prva zvijezda francuskog prvenstva. Od šest golova, koliko je PSŽ postigao u pet prvenstvenih mečeva, pet je dao popularni Ibra.

Pari Sen Žermen je istakao najviše ambicije u domaćem prvenstvu a ništa manje visoke ciljeve nema ni u Ligi šampiona. Parižani će u elitnom klupskom takmičenju igrati u Grupi A, prvi meč na programu je u utorak, kada u prestonici Francuske gostuje Dinamo Kijev, drugi par čine Dinamo Zagreb i Porto.

U ovoj konkurenciji PSŽ ima ulogu favorita ali Ibrahimovića takav odnos snaga ne zanima previše.

"Nama je domaće prvenstvo u ovom trenutku prioritet. Svi ostali uspjesi koju dođu biće bonus. Ne potcjenjujemo Ligu šampiona. To je veliko takmičenje koje uvijek budi posebne emocije i vrlo motiviše, ali istina je da nama Liga šampiona nije najvažnija", tvrdi Ibrahimović i objašnjava:

"Nemamo dovoljno iskustva za visok rezultat u Ligi šampiona. U tom takmičenju moramo da idemo polako, meč po meč i da vjerujemo u svoje sposobnosti. Evo, dobar je primjer Mančester Sitija, koji je lane eliminisan nakon grupne faze takmičenja. To ne znači da su bili loši, nego da nisu imali iskustva. Zanimljivo je da i do prije tri godine niko nije ni pominjao Siti, ali oni su počeli da pobjeđuju i sada svi pričaju o njima. To je put kojim i mi treba da idemo", smatra švedski internacionalac.

Mnogo trenera je Ibrahimović promijenio igrajući za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan. Ipak, dvojicu stručnjaka je posebno istakao.

''Fabio Capello je vrh vrhova. Od nijednog jednog trenera nisam čuo toliko pametnih stvari kao od njega. Naučio me mnogo toga, bolje reći, uputio me na mnoge ispravne puteve. Od novije generacije trenera na njegovom tragu je Žoze Mourinjo. Mislim da su oni vrlo slični" rekao je Ibrahimović.

Novi napadač PSŽ dao je zanimljivo viđenje pozicije na kojoj igra.

''Napadači, naravno, mogu da nauče kako se daju golovi. Ipak, to su priučeni napadači. S tim talentom se rodiš ili ne. Evo primjer Pipa Inzagija. Zar je on bio dobar fudbaler? Nije! A znate i sami kako se fantastično snalazio pred protivničkim golom. Nemilosrdno je trpao golove samo zato jer je bio rođeni golgeter. I zato mu se divim" priznao je Ibrahimović.

Prva zvijezda PSŽ kaže da mu nije trebalo puno da se navikne na prilike u francuskom šampionatu.

''Prvenstvo je naporno, jednako kao i ostala u kojima sam igrao. Sa aspekta fizičke snage, igrači su vrlo dominantni, to nisam očekivao pa je jasno da me očekuje ozbiljna borba. Mnogi žele neuspjeh Pari Sen Žermena ali mene takve stvari još više motivišu" kaže borbeni Šveđanin.

Zlatan Ibrahimović se Parižanima obavezao na trogodišnju vjernost, a ona po sezoni staje 13 miliona evra... Trenutno je drugi najplaćeniji igrač na svijetu, poslije Samjuela Etoa..

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC