• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boban: Najgori Milan u posljednjih 25 godina

Nekadašnji as Milana, Hrvat Zvonimir Boban oštro govorio o sadašnjoj generaciji rosonera.

 Boban: Najgori Milan u posljednjih 25 godina Izvor: MONDO

"I kad izgubite treba da igrate fudbal, a ovaj Milan ni to ne radi". Alegri: "Miran sam, vjerujem u ovaj tim".

Katastrofalan start Milana u novoj prvenstvenoj sezoni italijanske Serije A stavio je trenera Masimilijana Alegrija pred veliki pritisak. U medijima se pominje da su mu dani odbrojani, a posljednja šansa biće mu u utorak uveče kada Milan dočekuje belgijski Anderleht u prvoj utakmici grupne faze Lige šampiona.

Kritike stižu sa svih strana. U posljednjih 80 godina(!) nije se dogodilo da Milan izgubi dva meča kao domaćin na startu prvenstva. Posljednji put se to dogodilo u sezoni 1930/31.

Nekadašnji as Milana Zvonimir Boban često bez dlake na jeziku i zadrške kritički govori o svom nekadašnjem klubu. Poslije poraza od Atalante (0:1) ponovo je opleo.

"Možete da gubite utakmice, ali i to mora da se dogodi tako što igrate fudbal. Milan ni to ne radi. Milanu nedostaje igrački kvalitet. Ovo je najgori tim Milana u posljednjih 25 godina", rekao je Boban za italijanski Skaj sport.

Poslije tri kola Milan ima dva poraza i jednu pobjedu, s tim da je obe utakmice izgubio na svom terenu, najprije od Sampdorije, a u subotu i od Atalante.

Tim Milana je izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Prodati su Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva (u Pari Sen-Žermen), Alesandro Nesta je otišao u Kanadu, Antonio Kasano je na istom stadionu, ali u drugim bojama (prešao u Inter), a Filipo Inzagi je u penziji.

Ali, daleko od toga da je reč o slabom timu. Pogledajte neka imena: Robinjo, Pato, Filip Mekses, Masimo Ambrozini, Najdžel de Jong, Kevin Prins Boateng, Rikardo Montolivo, Antonio Noćerino (na slici)...

Kapiten Masimo Ambrozini kaže da odlasci igrača ne smiju da budu opravdanje za loše igre.

"Treba nam vrijeme da se prilagodimo na sve kadrovske promjene, ali to nikako ne smije da nam bude izgovor", kaže Ambrozini.

Trener Alegri je miran. I dalje vjeruje u svoj tim i svoje izbore. Ključni problem je, prema njegovom mišljenju, u glavama igrača.

"Moraju više da vjeruju u sebe i da igraju bez straha", kaže Alegri.

Uprkos lošem bodovnom saldu u prvenstvu, Alegri smatra da je Milan igrao dobro(!?) i da je uzrok poraza u tome što tim nije realizovao mnogobrojne šanse u oba meča (protiv Sampdorije i Atalante).

"Kažnjavani smo iz prvih protivnika rivala. Od sutra, i utakmice sa Anderlehtom, sve to mora da se promijeni. Imam samopuzdanje i miran sam. Ubijeđen sam da je tim spreman da odigra veliku utakmicu, uz svo poštovanje Anderlehtu. Mislio sam da promijenim nešto u taktičkom smislu, ali malo je vremena za to. Možda će ubuduće biti vremena za to, ali sada nastavljamo ovako. Imam podršku svih čelnika kluba. Silvio Berluskoni razumije situaciju i od njega imamo punu podršku. Sa Andreom Galijanijem imam odličan odnos, iako u štampi čitam nešto drugačije", rekao je Alegri.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC