• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Nefči uzeo pelcer u komšiluku

Trener Partizana prokomentarisao to što je ekipa Nefčija trenirala na stadionu tabora "vječitog rivala".

  Vermezović: Nefči uzeo pelcer u komšiluku     Izvor: MONDO

Partizan u četvrtak protiv Nefčija počinje peti nastup u posljednjih osam sezona.

Primarni cilj ispunjen je plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, ali se "parni valjak" neće time zadovoljiti. Šampion Srbije pokušaće da dogura što dalje, a riječi trenera Vladimira Vermezovića to potvrđuju:

"Mi se borimo za prvo a ne za treće mjesto".

Nefči je u glavni grad Srbije, mimo uobičajene prakse, došao dva dana ranije. S obzirom da je njihov domaćin dužan da im obezbijedi jedan trening na glavnom stadionu, ekipa iz Azerbejdžana morala je u utorak da pronađe teren za trening. Pomogao im je prvi golman Saša Stamenković koji je zamolio ljude iz Crvene zvezde da treniraju u Ljutice Bogdana.

"Nemam ništa protiv toga što su trenirali na stadionu Crvene zvezde. Nadam se da će povući pelcer i da će se provesti kao i Crvena zvezda", rekao je Vermezović na izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba Partizana smatra da su njegov tim i Nefči potcijenjeni u grupi sa Interom i Rubinom i da će u četvrtak uveče u Humskoj obe ekipe dokazati da su se s pravom našle u Ligi Evrope.

"Plasman u grupnu fazu je veliki uspjeh za srpski fudbal i Partizan. Sada kada imamo priliku nećemo je sigurno ispustiti tako lako. Naša grupa nije atraktivna, ali je vrlo teška", ocijenio je Vermezović.

Nefči je prošao kroz detaljan skener stručnog štaba crno-bijelih.

"Riječ je iskusnoj, opasnoj ekipi, sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Znam da im neće igrati standardni štoper, a za neme je novost da na terenu neće biti ni Brazilac Bruno Bertući. Po onome što su mi rekli moji skauti, znam da je riječ o igraču koji pravi najviše problema protivniku. Biće bolje za nas ako stvarno ne bude igrao, ali to ćemo tek da vidimo".

Opasnost prijeti iz veznog reda.

"To im je najjači dio tima. Posebno su mi se svidjeli Rodriginjo i kapiten Rašad Sadigov. Igrač iz Sijera Leonea, Džulijus Vobaj, Medin (Kamara) kolega iz reprezentacije, je izuzetan, ali se nadam nadam će oni imati više problema sa Saletom (Ilićem) i ostalim našim igračima, nego mi sa njima".

Vermezović kaže da u pripremi utakmice nema nikakve predrasude o rivalu, bez obzira iz koje zemlje dolazi i da li u evropskom fudbalu predstavlja ime ili ne.

"Ja ne određujem snagu protivnika na osnovu prethodnih rezultata. Respektujemo rivala bez obzira odakle dolazi. Utakmice uvijek pripremamo sa istom dozom ozbiljnosti, bilo da je riječ o Superligi, Nefčiju ili Interu".



Ipak, Vermezović očekuje da njegov tim ima više toga da pokaže na terenu od Azerbejdžanaca.

"Svi igrači Partizana su zdravi i spremni. Očekujem poslije duže vremena bodove za nas. Sve bi bilo lakše ako bi navijači došli u velikom broju, jer ova ekipa voli vjetar u leđa sa tribina. Pozivam sve kojima je Partizan u srcu da dođu na stadion i da ovo putovanje kroz Evropu počnemo na najljepši način", obratio se Vermezović i navijačima.

Za Partizan je i dalje prioritet borba za šampionsku titulu u Superligi, jasan je strateg crno-bijelih.

"Najvažnije je da u Superligi budemo najbolji, jer ćemo tako steći pravo da se borimo za nešto više, što nam je i cilj. U Ligi Evrope dobijamo potrebno iskustvo za tu misiju".

Vermezović najavljuje promjene u timu u odnosu na onaj koji je u revanšu igrao protiv Tromsa. Takođe, ističe i razliku igranja u grupnoj i nokaut fazi.

"Osnovna je u tome što nećemo voditi previše računa koliko ćemo golova primiti na našem stadionu, već će nam cilj biti da postignemo jedan više od protivnika.

Vermezović i Saša Ilić su istakli da im činjenica da će mrežu Nefčija čuvati bivši golman Crvene zvezde ne donosi dodatni motiv.

SAŠA ILIĆ: BITAN JE KOLEKTIV

Partizan će po ko zna koji put u Evropi predvoditi Saša Ilić. Kapiten crno-bijelih apostrofiran je od strane azerbejdžanskih medija kao najveća prijetnja po gol Stamenkovića.

"Riječ je o ekipi koja je sličnog kvaliteta kao Partizan. Bilo bi dobro za sve nas da pobijedimo, ali to neće biti lako. Nafči ima puno kvalitetnih internacionalaca i reprezentativaca. S obzirom da igramo pred našim navijačima, uz njihovu pomoć možemo da se nadamo dobrom rezultatu".

Ilić se prisjeća kako je 2004. godine započeta evropska priča, koja je završena narednog proljeća, što je i dalje najbolji rezultat Partizana u Evropi od raspada SFRJ.

"Imali smo fantastičan start protiv Egalea. Ubjedljivo smo pobijedili i volio bih da tako bude i sutra".

Ali, za tako nešto potrebno je da Partizan u četvrtak uveče bude jak kolektiv.

"Imamo puno igrača koji mogu da naprave razliku na terenu. Suština je da kao kolektiv budemo dobri, jer samo tako pojedinac može da ispliva", poručuje Saša Ilić.

(V. S. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC