• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja postaje Crnogorac!?

Najbolji fudbaler Srbije u prošlom veku i treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić uskoro bi mogao da postane državljanin Crne Gore.

 Džaja postaje Crnogorac!? Izvor: MONDO

Džajić se, kako navodi podgorička televizija Vijesti, sprema da uzme crnogorsko državljanstvo i odrekne se srpskog. Bivši predsednik Crvene zvezde još nije podneo zvaničan zahtev da bude upisan knjigu državljana Crne Gore, ali se kod zvaničnika raspitivao kakva je procedura i na kakav bi prijem naišla njegova molba.

Prema nedavno izglasanom zakonu, u Crnoj Gori nije dozvoljeno dvojno državljanstvo, osim u izuzetnim slučajevima od državnog interesa.

Po ovom osnovu državljani Crne Gore su već postali, a da nisu morali da se odreknu starog, američki košarkaš Omar Kuk i mladi albanski fudbaler Fatos Bećiraj.

Njima je državljanstvo dodeljeno nakon što su izrazili želju da nastupaju za crnogorsku reprezentaciju.

Uskoro će crnogorsko državljanstvo, a da ne moraju da se odreknu srpskog, dobiti i osam članova fudbalske reprezentacije Crne Gore, koji su dosada nastupali za "sokole" kao srpski državljani.

Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, bivši funkcioneri Crvene zvezde su posle pet meseci provedenih u pritvoru, odlukom Vrhovnog suda Srbije 4. jula, pušteni da se brane sa slobode.

Istraga protiv njih pokrenuta je zbog sumnji da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Džajić je pre tri dana na VMA operisan zbog bolesti prostate i trenutno se u bolnici na Banjici, gde je smešten još 23. aprila, kada je zbog kardioloških, neuroloških i uroloških problema prebačen iz Centralnog zatvora, uspešno oporavlja.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC