• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske učio od Čiče i Vujketa

Selektor prvaka svijeta i Evrope izjavio je u Varšavi da su najviše uticaja na razvoj njegove karijere imali Miljan Miljanić i Vujadin Boškov.

  Del Boske učio od Čiče i Vujketa  Izvor: MONDO

Visente Del Boske je na konferenciji koja okuplja selektore evropskih nacionalnih timova, istakao da su Miljanić i Boškov u njega usadili ljubav prema trenerskom poslu i bili mu vodilja u dosadašnjem radu.

"Mnogo sam učio i naučio od starijih trenera sa kojima sam imao prilike da sarađujem. Posebno bih istakao dvojicu, čije sam riječi i ideje upijao kao sunđer. Najiskreniju zahvalnost za sve što sam postigao dugujem Miljanu Miljaniću i Vujadinu Boškovu, jugoslovenskim trenerima, od kojih sam učio u madridskom Realu, a i kasnije", rekao je strateg "crvene furije".

Trodnevnom skupu u Varšavi, gdje su se okupljenima obratili i selektori Ćezare Prandeli (Italija), Joakim Lev (Njemačka) i Paulo Bento (Portugalija), prisustvuje i selektor Srbije Siniša Mihajlović.

"Smatram da svi mi, kako iz Srbije, tako i iz bivših jugoslovenskih republika, možemo da budemo itekako ponosni u trenutku kada stručnjak kakav je Del Boske zaključi da je u životu najviše naučio od Miljanića i Boškova", rekao je Mihajlović.

"Lično, mnogo sam srećan zbog njih dvojice, velikih trenera i ljudi, sa kojima sam i sarađivao i od kojih sam učio. Ovo je istinski dokaz da smo imali velike trenere i oni su nama ideja vodilja za dalji rad i napredak".

Mihajlović je dodao da iz Varšave nosi pozitivne utiske i da se susreo sa mnogim interesantnim pitanjima i temama, koje su važne za selektorski posao.

"Slušao sam izlaganja selektora koji vode uspješne reprezentacije i vidim da smo na pravom putu. Zbog toga sam zadovoljan, jer upravo na svemu tome i ja insistiram u radu našeg tima".

Konferenciji je prisustvovao i direktor nacionalnih selekcija Savo Milošević.

"Oduševila me je otvorenost svih govornika, jer se niko nije libio da priča o detaljima taktičko-tehničke pripreme za utakmice i sama velika takmičenja, zamislima, idejama".

"Vjerujem da nas sve raduje trend kojim ide savremeni fudbal, koji je u potpunosti posvećen ofanzivi. To je atraktivno za navijače, a takvim pristupom čuvamo i samu igru. Na tom putu svi dugujemo zahvalnost Španiji, koja je jednostavno 'naterala' mnoge druge da pokušaju da preuzmu inicijativu i igraju napadački".

Direktor Škole za trenere FSS Dušan Savić, inače član UEFA Komiteta za razvoj i tehničku pomoć, veoma emotivno je doživio govor španskog selektora o ulozi Miljanića i Boškova na njegovu karijeru i shvatanje fudbala.

"Kada to naglasi čovjek koji je osvojio i svjetsku i evropsku titulu, onda to mnogo znači i ja bih te trofeje, u određenom domenu, pripisao i Miljaniću i Boškovu. Iz Del Boskeove izjave da mladi treneri ne bi trebalo da žure u karijeri, može da se izvuče mnogo toga pozitivnog. On je 16 godina radio sa mlađim selekcijama, da bi tek kasnije sa Realom i Španijom dotakao zvijezde", zaključio je Savić, kojem je mandat u UEFA produžen do 2015. godine.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC