• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Sarajeva: Pravda za Vedrana…

Udruženje navijača FK Sarajevo povodom treće godišnjice od ubistva Vedrana Puljića još jednom podsjeća javnost da je njegov ubica na slobodi.

 Navijači Sarajeva: Pravda za Vedrana… Izvor: MONDO

"Pitamo se kako je moguće da su prošle tri godine, a da pravosudni organi još uvijek nisu bili u stanju početi sudski proces protiv odgovornih za ubistvo Vedrana Puljića i ranjavanje iz vatrenog oružja šest navijača FK Sarajevo, kao i na desetine povrijeđenih navijača i veliku materijalnu štetu na automobilima i autobusima? Kako vrijeme prolazi slučaj ubistva Vedrana Puljića je skoro nestao iz medija, a teška ranjavanja, koja pukom srećom nisu završila fatlno, niko više i ne spominje", navodi se u saopštenju Udruženja navijača Sarajeva (UNFKS).

UNFKS još jednom zahtjeva od nadležnih institucija da zaključe slučaj i pred lice pravde izvedu ubicu i osobe odgovorne za ranjavanje navijača FK Sarajevo.

"Dok su svima puna usta floskula o sprečavanju nereda na sportskim terenima, Margaret Tačer i engleskog sistema, niko prstom nije mrdnuo da riješi slučaj brutalnog ubistva. Pitamo se da li je to signal i ostalim potencijalnim ubicama da će proći nekažnjeno ako učine nešto slično?".

UNFKS podsjeća da su za nerede u Širokom Brijegu odgovarali samo navijači FK Sarajevo kojem su izrečene drakonske kazne zbog učestvovanja u neredima i u čijem je slučaju da Tužilaštvo i sud u Širokom Brijegu pokazalo da može brzo reagovati, kada to želi.



Navijači Sarajeva su u četvrtak popodne polaganjem cvijeća i minutom šutnje obilježili treću godinu od Vedranove tragedije.

Među prisutnima bili su i članovi Uprave FK Sarajevo, trener Dragan Jović te nekoliko prvotimaca koji su takođe položili cvijeće i odali počast stradalom navijaču.

Danas nije bilo nikakvih govora. Prisutni su stajali 15 minuta i šuteći se prisjetili mladića koji je  4. oktobra 2009. godine u neredima kada je trebala biti odigrana utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva.

Tri godine nakon njegovog ubistva slučaj je ostao neriješen, a optuženi Oliver Knezović i danas uživa u slobodi u Hrvatskoj. U bijegu su mu pomogli policajci Kantonalnog suda u Širokom Brijegu Marinko Barbarić i Ivan Barić, koji se terete za protivzakonito oslobađanje.

Vedran Puljić je imao 24. godine.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC