• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Velika škola

Vermezović se nada da će igrači izvući pouke iz meča sa Rubinom. "Ovo im je bila velika škola". Miljković: "To klizanje motaće mi se dugo po glavi".

 Vermezović: Velika škola Izvor: MONDO

Partizan je izgubio još jednu evropsku utakmicu na strani, i opet, drugu utakmicu zaredom nije dao gol. Još se čeka taj 300. gol Partizana u evropskim takmičenjima.

Da li je Partizan protiv Rubina u Kazanju mogao do tog gola, eventualno boda? Uvijek može, ali kad se pogleda ko sve nije uspio da pobijedi Rubin na njegovom terenu, onda se mora reći da crno-bijeli nisu razočarali. Jesu izgubili 0:2, ali su bar u prvom poluvremenu bili ravnopravni sa domaćinom.

“Moram da napomenem da smo i mi u pojedinim dijelovima meča igrali sasvim korektno. Šteta samo što smo primili gol na kraju prvog i početku drugog poluvremena. To je danak neiskustvu. Ovo je bila velika škola za naše mlade fudbalere. Nadam se da su naučili nešto i izvukli pouke”, rekao je trener Partizana Vladimir Vermezović novinarima poslije meča.

Partizan je meč počeo sa petoricom mladih igrača, momaka koji bi trebalo da nose igru u narednim godinama. Naravno, ako ne budu prodati, kao neki prethodnici. Zato, ovaj poraz nije bolan, već može da bude putokaz za ubuduće.

Vermezović potencira i to da je Rubin jedna od jačih ekipa u Rusiji i Evropi.

“Znali smo da nas čeka težak meč. Došli smo da pokažemo barem dio svog repertoara. Da bi danas pobijedili trebalo je da se slože neke kockice. Oni trebalo da imaju loš dan, a mi da budemo u najboljem mogućem momentu. Nije se desilo ni jedno ni drugo. Ima još da se igra. Tražićemo svoju šansu u narednim mečevima. Možda u Beogradu budemo imali više sreće protiv Rubina. Nikad ne izlazimo sa bijelom zastavom, iako smo znali da je ruski tim jači. Rubin sigurno najbolji tim sa kojim smo igrali otkad sam se vratio u klub”, poručio je trener Partizana.

Aleksandar Miljković je "kumovao" vodećem golu Rubina koji je "pao" u nevrijeme - u posljednjem minutu prvog dijela. Ta scena mu ne izbija iz glave.

"Nije lako kada primimo gol u 45. i 47. minutu posebno za ovako mladu ekipu, to je veliki udarac na psihu. Imali smo i mi poluprilike i šteta je što nismo mogli da uđemo bolje u završnicu i damo gol. Moram da budem samokritičan, pogriješio sam kod tog prvog gola. Lopta je išla u korner, pokušao sam da je stignem ali sam se okliznuo. Nažalost. To je momenat koji će mi se dugo motati po glavi", rekao je Miljković.

On kaže da su Partizanu potrebne ovakve utakmice.

"Naše iskustvo je dosta uticalo na ovakav ishod. Prava je šteta što nemamo više ovakvih utakmica. Odigramo ih četiri ili pet u sezoni, a oni svake nedjelje. Moramo da imamo više samopouzdanja, a što se fudbalskih elemenata tiče, oni su na našoj strani", kaže desni bek Partizana.

Stefan Šćepović, koji je ušao u igru pred kraj meča, kaže da ne vidi veliku razliku u klasi, ali da jeste u iskustvu.

"Rubin je znao kada da stane i da pojača. Nisam stekao utisak da su fizički jačiji i spremniji, ali uspijevali su da drže loptu, a mi smo trčali za njom", rekao je napadač Partizana.

Trener ekipe Rubina Gurban Berdijev rekao je da je gol u završnici prvog dijela meča umnogome olakšao posao za njegovu ekipu.

“Imali smo neke momente u igri kada smo sami sebi stvorili probleme, ali smo ispravili te greške. Težak meč, a da nismo dali gol u prvom, bilo bi još teže. Kasnije smo igrali rasterećenije. Očekivao sam i da će Partizan ići više u napad i igrati presing”, rekao je Berdijev.

(Izvještač MONDA iz Kazanja Vladimir Sukdolak - foto: FK Partizan)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vlado Karlovic

Partizan je dobar klub,ali nemaju jos taj kvalitet i igrace da u Europi postignu neki historijski uspjeh

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC