• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Sjajna serija Borca!

Banjalučani su savladali Olimpik (2:1) i upisali četvrtu pobjedu u prvenstvu Bosne i Hercegovine u pet posljednjih mečeva.

 PREMIJER BiH: Sjajna serija Borca! Izvor: MONDO

Crveno-plavi su nastavili sjajnu seriju.

U posljednje četiri utakmice, tim Slobodana Starčevića je pobjeđivao Radnik, Rudar i Gradinu, uz remi s Čelikom u Zenici, da bi u subotu uveče u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u svim segmentima fudbala pokazao da je bolji od Olimpika iako je u posljednjih desetak minuta od gotovog napravio veresiju.

Domaćin je imao sigurno vođstvo od 2:0 golovima Borisa Raspudića u 38. i Joce Stokića u 54. minutu, imao igrača više, ali je dozvolio gostima da u 80. minutu postignu pogodak preko Mahira Karića i da do kraja strijepi za tri boda.

Ipak, odbrana crveno-plavih je uspjela da odbije više stihijske nego organizovane pokušaje gostiju sa Otoke i osvoji vrijedna tri boda, koja su Borac vratila na četvrto mjesto prvenstvene tabele.

Sarajevski "vukovi" su na Gradski stadion u Banjaluci došli nakon serije dobrih rezultata obzirom da do večeras nisu okusili gorčinu poraza na gostujućim terenima.

Zato su žestoko krenuli crveno-plavi prema golu Irfana Fejzića, ali je čuvar mreže Sarajlija čudesno branio i svakako je bio najzaslužniji što je Olimpik do kraja imao "aktivan" rezultat.

Prvu priliku za crveno-plavu četu Slobodana Starčevića propustio je kapiten Raspudić u petom minutu kada je poslije ubačene lopte visoko skočio, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

U 11. minutu, Vedran Kantar je uhvatio volejčinu s ivice šesnaesterca, ali je golman "vukova" krajnjim naparom uspio da izbaci loptu u korner.

Samo dva minuta kasnije, vezista Borca Branislav Krunić takođe je probao da šutira iz daljine, ali je lopta prozujala pored desne stative najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Izabranici Husrefa Musemića su u Banjaluku došli da se brane i pokušaju iz eventualnih kontranapada da učine nešto više, a u 33. minutu su iz prekida uspjeli da zaprijete golmanu Asmiru Avdukiću.

Iz slobodnog udarca s četrdesetak metara Ognjen Đelmić je poslao "svijeću" u kazneni prostor, loptu je primirio Miloš Vidović ispred gola, ali se na zadovoljstvo banjalučkih navijača spetljao.

Borac je pet minuta kasnije kaznio jedinu šansu gostiju sa Otoke.

Nakon kornera Srđana Grahovca, Raspudić je nebeski skočio i s peterca zakucao loptu u mrežu Fejzića - 1:0. Bila je ovo prva greška sarajevskog golmana, koji nije išao na centaršut mladog reprezentativca BiH iz Borčevog tabora.

U nastavku su domaći nastavili u istom ritmu i već u 54. minutu riješili utakmicu.

Poslije greške veznog reda Olimpika, Dalibor Teinović je uposlio Stokića iskosa s lijeve strane, a napadač Borca je s dvadesetak metara raspalio po prečku - 2:0.

Olimpik je bio u nokdaunu, još kad je u 67. minutu drugi žuti, odnosno crveni karton zaradio Nihad Suljević, slavlje domaćina je moglo da počne...

Međutim, gosti su tek tada počeli da igraju, ali više od počasnog gola Karića nisu mogli protiv večeras boljih Banjalučana.

Borac: Avdukić, Raspudić, Bašić (od 28. minuta Stupar), Trivunović, Vasiljević, Teinović, Grahovac, Krunić (od 77. minuta Kunić), Žižović (od 70. minuta Subić), Stokić, Kantar

Olimpik: Fejzić, Suljević, Škaljić, Regoje, Karić, Muharemović (od 64. minuta Duljević), Zolj (od 56. minuta Pljevljak), Ivetić, Đelmić, Vidović, Pliska (od 46. minuta Smajić).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC