• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Preokret Arsenala na istoku Londona

Vest Hem poveo, ali "tobdžije" uspjele da preokrenu rezultat i da osvoje tri boda koja ih uvode u borbu za najviši plasman.

 PREMIJER: Preokret Arsenala na istoku Londona Izvor: MONDO

Arsenal je peti put uzastopno pobijedio Vest Hem!

Iako su "čekićari" veći dio utakmice 7. kola bili ravnopravan, u pojedinim momentima i bolji tim od gradskog rivala, nisu uspjeli da prekinu vrlo neugodnu tradiciju u duelima sa "tobdžijama".

Arsenal je kao gost pobijedio - 3:1 (1:1)!

U posljednjih deset godina dva londonska tima odigrala su 19 prvenstvenih utakmica i Arsen Venger je imao mnogo više uspeha od kolega koje su vodile Vest Hem. Arsenal je zabilježio čak 11 pobjeda, dok je klub iz istočnog Londona samo tri puta, i to vezano, slavio.

Na Apton praku bilo je puno uzbuđenja i lijepih poteza.

Mohamed Dijame podigao je stadion na noge prvim golom u sezoni i to jednim od ljepših u sedmom kolu. Francuz je majstorski završio akciju Vest Hema u 21. minutu. Dobio je loptu na lijevoj strani, lucidno je probacio kroz noge Aronu Remziju, ali, iako je bio u kaznenom prostoru, njegov položaj u odnosu na gol nije bio baš najpovoljniji.

Ipak, Dijame je riješio da sam završi napad, visoko je plasirao loptu i pogodio, skoro iz "mrtvog ugla", "malu mrežu" Arsenalovog gola.

Izjednačenje je uslijedilo u finišu prvog poluvremena.

Lukas Podolski pokazuje da je prava investicija "tobdžija", a njegovo angažovanje iz Kelna polako se već isplaćuje. Nijemac nije bio strijelac za Arsenal protiv Vest Hema, ali je najveći dio posla kod izjednačujućeg gola on završio.

Hitro je probio po lijevoj strani i milimetarski preciznim ubacivanje u sredinu, između Džejmsa Kolinsa i golmana Jusija Jaskalainena, pronašao Olivijea Žirua. Francuzu je ostalo samo da postavi nogu i izjednači rezultat - 1:1.

U nastavku utakmice obje ekipe imale su nekoliko sjajnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve dok Tio Volkot nije preuzeo stvar u svoje ruke. Brza kontra u 77. minutu završena je lagani slanjem lopte pored istrčalog Finca.

Sve je bilo riješeno nekoliko minuta kasnije. Santi Kazorla se namjestio na 20-ak metara od protivničkog gola, odakle je uspio da "skine paučinu" za 3:1.

Arsenal zasluženo nosi bodove u sjeverni London, ali ne bi bilo nezasluženo i da su sva tri ostala u domu "čekićara".

(MONDO - foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC