• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop: Neka čeka Real, nisam završio posao...

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop hladnokrvno je odbacio mogućnost da u skorije vrijeme preuzme Real Madrid.

 Klop: Neka čeka Real, nisam završio posao...  Izvor: MONDO

Navijači Reala, koji su se u suštini već pomirili s tim da naredne sezone, a možda i prije toga, Žoze Murinjo neće više voditi njihov klub.

Iako je Liga šampiona takmičenje u kojem Real Madrid i dalje može da od katastrofalne napravi uspješnu sezonu, u Španiji se sve češće spekuliše oko toga ko bi mogao da naslijedi bijesnog Portugalca na klupi najtrofejnijeg kluba Evrope.

Madridisti bi voljeli da to bude - Jirgen Klop, kreator ofanzivne, dopadljive, "totalne" igre ekipe Borusije iz Dortmunda, koju je zavolio veliki broj navijača i ljubitelja fudbala širom svijeta.

Ali, Klop, "mrtav hladan" odjavljuje mogućnost da pređe na Santijago Bernabeu.

"Znam da su mnogi navijači Reala vidjeli kako smo odigrali ove sezone protiv njihovog kluba i da im se dopao naš stil. Možda bi me zbog toga željeli u Madridu, gdje su već radili neki veliki njemački treneri. Ipak, nažalost, nemam vremena da razmišljam o tome. Imam još mnogo posla sa Borusijom, nisam završio započeto", rekao je Klop za "Bild" i dodao:

"Jedina stvar koja je sigurna u ovom trenutku je da imam ugovor sa Dortmundom do 2016. godine".

Klop (46) je preuzeo Dortmund 2008. godine i potom vezao dvije uzastopne titule prvaka Njemačke, što je bio prvi put od sredine 90-ih da Bajern iz Minhena dvije uzastopne sezone ne podiže šampionski lovor.

Do sada, dva Nijemca vodila su Real kao treneri: prvo Jup Hajnkes (jun 1997 - maj 1998), koji je osvojio titulu prvaka Evrope, ali ne i Primeru, a potom bivši igrač Reala Bernd Šuster (jul 2007 - decembar 2008), koji ima jednu titulu prvaka Španije.

Zanimljivo, u istom danu kada i Klop, oglasio se i Šuster. On je otvoreno kritikovao Murinja govoreći za njemački magazin "Kiker".

Šuster je naveo kako mu nije jasno šta je Murinjo želio da postigne kada je golmana Ikera Kasiljasa preselio na klupu za rezervne igrače.

"Takvim potezima Murinjo nanosi štetu samom sebi i gubi simpatije navijača. Mislim da Kasiljas nije kriv za posljednje slabe rezultate Reala, branio je na visokom nivou. Tu se vjerovatno radi o ličnim problemima između njih dvojice", rekao je nekadašnji njemački reprezentativac, koji je na vrhuncu karijere igrao za Barselonu.

"Murinjo juri rezultate i trofeje, a ljepota igre uopšte mu nije važna", smatra Šuster, navodeći da bi krizna situacija u Realu eventualno mogla da se popravi dobrim izdanjima u Ligi šampiona, gdje se Madriđani u osmini finala sastaju sa Mančester Junajtedom.

"To će, po meni, biti borba za goli život. Ukoliko Real ispadne od Junajteda svašta može da se dogodi u Madridu", rekao je njemački stručnjak, koji je sa Realom osvojio titulu u Primeri 2007/08.

Šuster je bez posla otkako je napustio kormilo turskog Bešiktaša u martu 2011.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC