• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil čeka Engleze i Ruse

Domaćini Mundijala 2014 ugovorili su dve jake provere do ljeta: prvo protiv Rusije u Londonu, a onda i Engleske u Riju.

  Brazil čeka Engleze i Ruse  Izvor: MONDO

Fudbaleri Brazila ugostiće Englesku u Rio de Žaneiru, a Rusiju u Londonu.

"Karioke", domaćini predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje će 2014. godine biti održano u zemlji fudbalskih čarobnjaka, ne igraju takmičarske mečeve jer su sigurni učesnici. Ipak, potrudili su se da nađu jake sparing partnere.

Fudbalske reprezentacije Engleske i Brazila odigraće 2. juna prijateljsku utakmicu u Rio de Žaneiru i to će biti prvo gostovanje "Gordog albiona" u ovoj južnoameričkoj zemlji poslije više od četvrt vijeka.

Još nije poznato da li će meč biti odigran na "Marakani" ili na nekom drugom stadionu. Posljednji prijateljski meč, u Južnoj Americi, Brazil i Engleska su odigrale 1984, upravo na legendarnom stadionu, a slavili su gosti sa 2:0.

"Pošto sam prošle godine bio u Brazilu, znam iz iskustva koliko bi bilo dobro da igramo na 'Marakani'. Važno je što je Engleska dobila priliku da igra u Brazilu i da oseti tamošnju atmosferu", kazao je selektor Engleske Roj Hodžon.

Prije toga, već u martu, Brazil će "ugostiti" Rusiju u Londonu, kako bi se izbjeglo putovanje velikog broja igrača na drugi dio planete, u drugu vremensku zonu, drugo godišnje doba. Svi ruski i najveći dio brazilskih reprezentativaca igraju u Evropi.

Selektor Brazila Luiz Felipe Skolari vratiće se tako na "Stamford bridž" posle 2009. godine, kada je osam mjeseci proveo kao menadžer Čelsija.

Skor Brazila sa Engleskom je 11-9-3 uz gol razliku 31:19, dok protiv Rusa i prije toga Sovjeta, "karioke" imaju 3-1-0 (10:3).

Utakmica se igra 25. marta, a to će biti i povratak selektora Rusije Fabija Kapela u Englesku, čiji je selektor bio do februara 2012. Brazil će sljedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu, a 2016. Rio de Žaneiro organizovaće Olimpijske igre.

(agencije/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC