• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav previd Rena u slučaju Jana M Vile

KPR saopštio da je blizu dovođenja M'Vile za 8,5 miliona evra. Ren je ranije odbio 34 miliona evra od Arsenala.

 Kakav previd Rena u slučaju Jana M Vile  Izvor: MONDO

U vrijeme kada je igrao protiv Crvene zvezde, ljeta 2011. godine, francuski Ren odbio je ponudu Arsenala od astronomskih 34 miliona evra, smatrajući da mladi defanivni vezista vrijedi više.

Narednog ljeta, uoči odlaska na EURO 2012, M'Vila (22) se povrijedio u prijateljskoj utakmici sa Srbijom 31. maja prošle godine, nekako izborio za mjesto u ekipi, ali malo igrao u Ukrajini i Poljskoj. Ipak, Totenhem je pripremio 18 miliona evra za njega, ali je i taj "deal" propao.

Pola godine kasnije, tadašnji menadžer Totenhema, a sada šef Kvins Park Rendžersa Hari Rednap poslao je na adresu Rena ponudu od svega 8,5 miliona evra za M'Vilu, igrača koji je u međuvremenu očigledno stagnirao, što zbog neadekvatnog ponašanja van terena i tokom boravka u reprezentaciji, što zbog toga što vjerovatno smatra da je odavno trebalo da napusti Ren.

Rednap je potvrdio da će, uz Loika Remija, M'Vila ove zime najvjerovatnije pojačati KPR, ali samo ako bude namjeravao primjereno da se ponaša i profesionalno da obavlja sve obaveze, ali najupečatljiviji dio priče je to što je Ren za godinu i po dana "izgubio" 25,5 miliona evra na ovom transferu.

Odluka da se odbije Arsenal bila je poslovno pogubna po klub iz Bretanje, koji je u to vrijeme glatko i bez problema pobijedio Crvenu zvezdu ukupnim rezultatom 6:1 (1:2, 4:0) u plej-of rundi za popunu grupa Lige Evrope.

KPR će pored 8,5 miliona za M'Vilu, potrošiti još 9,7 za napadača Olimpika iz Marseja, 26-godišnjeg Remija. To će biti najzvučnija pojačanja "policajaca" ove zime u namjeri da nekako izbjegnu ispadanje u Čempionšip naredne sezone.

Remi je prošao medicinske preglede i pristao na ponuđene uslove, pa je za korak bliži predstavljanju od M'Vile kojeg tek očekuje finalna runda pregovora.

"Remi je sve obavio, M'Vila je jako blizu", rekao je Rednap i dodao da je imao spremnu rezervnu varijantu u vidu napadača Vest Bromvič Albiona, Pitera Odemvingija, u slučaju da se kod Remija pojavio stari problem sa srcem.

Naime, KPR je bio upoznat sa činjenicom da je u avgustu 2010. godine, kod Remija dijagnostikovana određena srčana mana kada je prelazio iz Nice u Marsej, ali da je on i pored toga bez problema i sa uspjehom igrao za Olimpik dvije i po godine. Tri kardiologa pregledala su Remija u Londonu i dali "zeleno svijetlo" Rednapu da kompletira transfer.

Poslije toga, Remi je prihvatio da igra za više od 70.000 funti nedjeljno, što je KPR morao da ponudi zbog konkurencije u vidu Njukasl Junajteda.

Do kraja prelaznog roka, Rednap će pokušati da dovede defanzivca Jonasa Olsona iz VBA i vezistu Džejka Livermora iz Totenhema.

Rednap se osvrnuo i na M'Vilu, kojeg je jurio i dok je trenirao Totenhem.

"Prošle godine razmišljali smo da platimo 22 miliona evra za njega, na kraju smo ponudili 18, ali se nije dogodilo ništa. Dobar je, brz je, reprezentativac Francuske je, kreće se fantastično sa i bez lopte, ima potencijala da bude zvijezda Premijer lige. Gledao sam ga protiv Engleske u dresu reprezentacije Francuske, dominirao je", hvalio je Rednap pomalo zaboravljenu zvezdu Rena i nadovezao se:

"Oni su odbili 34 miliona evra od Arsenala, potom i 18 koje smo ponudili dok sam bio u Totenhemu. A, onda je počeo da pravi probleme tamo, naročito van terena. Ako se kod nas bude ponašao kako treba i bude igrao onako kako svi znamo da može, biće to odlično pojačanje. Presrećni smo ako uspijemo za ovaj novac da dovedemo takva dva pojačanja".

M'Vila za prvi tim Rena, u kojem je i odigrao prvu profi utakmicu, igra od 2009. godine i do danas je 146 puta nosio crveno-crni dres, uz četiri postignuta gola. Za reprezentaciju Francuske igrao je 22 puta i dao jedan gol. Remi je prije Marseja igrao za Nicu, Lans i Lion.

U karijeri je postigao 71 gol na 196 utakmica, od čega 39 na 95 mečeva za Marsej. Za reprezentaciju Francuske igrao je 17 puta i dao četiri gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC