• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko najbolji igrač Volfsburga u istoriji!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko proglašen je najboljim fudbalerom Volfsburga svih vremena.

 Džeko najbolji igrač Volfsburga u istoriji! Izvor: MONDO

Napadač Mančester sitija izabran je za broj jedan u izboru navijača i novinara, koji je organizovao njemački WAZ/AZ-online.de.

Džeko je u glasanju navijača i novinara osvojio 1.293 boda, a iza sebe je ostavio Grafitea (1.079) i Roja Pregera (872). Na listi od 10 igrača, koji su obilježili istoriju Volfsburga, nalazi se i Zvjezdan Misimović, koji se nalazi na devetom mjestu.

Džeko je, podsjetimo, sa vukovima osvojio titulu šampiona Bundeslige, a izabran je i za najboljeg igrača njemačkog prvenstva u izboru profesionalaca, te je sa Grafiteom srušio rekord po broju datih golova u jednoj sezoni.

Brazilac i napadač BiH su zajedno postigli 54 pogotka (28 Grafite, 26 Džeko), čime su prestigli legendarne Gerda Milera i Ditera Henesa.

Sezonu poslije, Džeko je postigao 22 pogotka u Bundesligi osvojivši naslov najboljeg strijelca Njemačke, što mu je u konačnici i donijelo transfer vrijedan 32 miliona funti u Siti.

Volfsburg je napustio kao najbolji strijelac "vukova" svih vremena (66 pogodaka u 111 mečeva), a sada je proglašen i za najboljeg igrača ovog tima u istoriji.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da sam izabran za najboljeg svih vremena. U Volfsburgu sam proveo ‘samo’ tri godine i za kratko vrijeme smo postigli jako mnogo. Veoma sam sretan, posebno jer je Volfsburg kroz istoriju imao jako kvalitetne i dobre igrače", kazao je Edin Džeko, prenosi njegov zvanični sajt.

Top 10 "vukova"

Edin Džeko 1.293 boda, Grafite 1.079, Roj Preger 872, 4. Dijego Benaljo 773, 5. Martin Petrov 617, 6. Krištof Novak 606, 7. Dijego Klimovic 540, 8. Marsel Šefer 466, 9. Zvjezdan Misimović 463, 10. Diego 417...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC