• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rumenige: Dolazak Gvardiole dobar za sve

Izvršni direktor Bajerna smatra da će dolazak Pepa Gvardiole na klupu minhenskog kluba biti značajan za cio njemački fudbal.

 Rumenige: Dolazak Gvardiole dobar za sve Izvor: MONDO

Vijest o dolasku trofejnog trenera Đosepa Gvardiole u Bajern Minhen pojavila se u srijedu popodne pravo niotkuda.

Mnogi su je dočekali u nevjerici, pošto je samo 24 sata ranije Španac pričao kako mu je san da radi u Engleskoj, a direktor za medije bavarskog kluba je odbacio navode da će Gvardiola doći u Bajern, rekavši da su to "obične gluposti".

Lijepo odigrano!

Mediji su bili ubijeđeni da će bivši trener Barselone od idućeg ljeta raditi na Ostrvu, a u najužu konkurenciju za njegov novi klub ušli su gradski rivali iz Mančestera i londonski Čelsi.

Čak i kada je renomirani "Bild" objavio da je dogovoren dolazak Gvardiole u Minhen, mnogi su tu informaciju primili sa rezervom. Ubrzo je, međutim, stiglo i zvanično saopštenje kluba, u kojem se navodi da je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji fudbala potpisao ugovor sa Bajernom do juna 2016. godine.

Gvardiola će narednog ljeta preuzeti Bajern od iskusnog Jupa Hajnkesa, koji je krajem prošle godine obavijestio čelnike kluba da neće produžiti ugovor.

Upravo tada počeli su pregovori Bajerna i Gvardiole, otkrio je izvršni direktor Bavaraca Karl-Hajnc Rumenige.

"Kao Hajnkesov klub i njegovi prijatelji moramo da prihvatimo i poštujemo odluku koju je donio. Tokom razgovora sa njim uvjerili smo jedni druge da ćemo učiniti sve kako bi i drugi dio sezone bio uspješan za Bajern", rekao je Rumenige.

Bivši centarfor Zapadne Njemačke smatra da dolaskom Gvardiole u Bajern neće profitirati samo klub, već cio njemački fudbal.

"Prezadovoljni smo zbog uspjeha da angažujemo Pepa Gvardiolu, kojeg je željelo i kontaktiralo još nekoliko velikih klubova. On je jedan od najvećih trenera na svijetu i sigurni smo da neće samo Bajern imati koristi od njegovog dolaska, već cio njemački fudbal".

Bajern se na polovini sezone nalazi na dobrom putu da preuzme titulu nacionalnog prvaka od Borusije Dortmund, koja je dva puta uzastopno osvojila Bundesligu, a prošle sezone je igrao u finalu Lige šampiona (u kojem je na svom terenu poražen od Čelsija poslije penala).

S obzirom na odlične igre u 2012. godini, predsjednik kluba Uli Henes smatra da je upravo Gvardiola najbolji nasljednik Hajnkesa, koji privodi kraju svoj treći mandat u Bajernu.

"Samo neko Gvardiolinog kalibra je mogao da bude adekvatan nasljednik Hajnkesa", istakao je Henes.

Gvardiola je prije Bajerna radio samo u Barseloni, sa kojom je od 2008. do maja 2012. osvojio 14 trofeja.

Zanimljivo, samo nekoliko sati poslije vijesti da će Gvardiola biti novi trener Bajerna, jedna od najvećih svjetskih kladionica "Bet365" uvrstila je u svoju ponudu kvotu od 3.65 na to da će klub iz Minhena u naredne tri godine osvojiti Ligu šampiona.

Posljednji put Bavarci su bili prvaci Evrope 2001. godine, a ukupno četiri puta.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC