• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić: Nisam zvao Halilovića

Selektor BiH Safet Sušić odbacio tvrdnje iz zagrebačkog Dinama da je pozvao mladog Alena Halilovića za meč sa Slovenijom 6. februara.

 Pape Sušić: Nisam zvao Halilovića Izvor: MONDO

Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama, izjavio je za hrvatske medije da je na adresu kluba stigla pozivnica da se Halilović priključi selekciji Bosne i Hercegovine. Na "Maksimir" je, kako tvrdi, stigao službeni poziv supertalentovanom igraču porijeklom iz BiH. Takođe, Mamić navodi da se Halilović zahvalio na pozivu, te još jednom ponovio da će još malo razmisliti za koju reprezentaciju želi da igra, Hrvatsku ili BiH.

"Uopšte ne znam ko ga je zvao i da li ga je zvao? Jedino što znam da ja nisam poslao poziv za utakmicu ni Haliloviću, niti ijednom drugom igraču. Za dva dana krećem u Sarajevo iz Pariza i tek u ponedjeljak ću u klubove poslati dopise. Riječ je o fudbalerima za koje smatram da mi trebaju u ovom trenutku, a na spisku neće biti Halilović", rekao je popularni Pape za "Nezavisne novine".

Selektor BiH je naglasio da nikada neće zvati nijednog fudbalera u svrhu uskraćivanja prava istom da eventualno zaigra za neki drugi tim, u ovom slučaju za Hrvatsku.

"Rekao sam i ranije moj stav da ja nisam selektor koji zove fudbalere zato da oni ne bi mogli igrati za neke druge reprezentacije. Pozivam isključivo one koji su mi potrebni u datom momentu. Što se tiče Halilovića, on u ovom trenutku i nema pravo da zaigra za A reprezentaciju. Poziv mu eventualno može uputiti neko od selektora omladinskih reprezentacija. On prvo mora sam, odnosno pošto je još mlad, onda sa svojim roditeljima, odlučiti želi li igrati za BiH ili Hrvatsku, pa tek tada može se govoriti o eventualnim pozivnicama".


Mamićeve tvrdnje demantovao je i Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH, objasnivši da je Haliloviću jedino upućen poziv da na utakmici sa Slovenijom u Ljubljani bude u svojstvu gosta.

"Nije istina da je bilo kakav poziv za igranje u reprezentaciji BiH poslan Haliloviću. On, Sead Kolašinac, Sead Hajrović i Haris Seferović pozvani su da sa svojim porodicama, eventualno trenerima dođu na utakmicu, da se družimo, popijemo kafu, malo porazgovaramo i ništa više. Želimo da osjete dio atmosfere u timu, a niko osim selektora ne može zvati nijednog igrača u reprezentaciju BiH", objasnio je Begić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC