• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola protiv stranih selektora

Jedan od najtrofejnijih trenera koji je iznenadio mnoge preuzimanjem Bajerna, kaže da nacionalne timove ne bi trebalo da vode stranci.

 Gvardiola protiv stranih selektora Izvor: MONDO

Stranac na klupi reprezentacije, da ili ne? Česta je dilema među stručnjacima, posebno u Srbiji.

Te teme dotakao se i Pep Gvardiola, bivši trener Barselone, od narednog ljeta Bajerna iz Minhena, u intervjuu za zvanični sajt Svjetske fudbalske federacije (FIFIA).

Svakako bi bilo zanimljivije da je pričao o Bajernu i kako su ga to Bavarci ubijedili da dođe kod njih prije Engleza, kontretno čelnika Mančester sitija i Čelsija, međutim, intervju je napravljen ranije, početkom januara na dodjeli "Zlatne lopte".

Pored priče kako mu nedostaju utakmice i rad sa igračima, Gvardiola je govorio o svom nasljedniku Titu Viljanovi i kako mu je drago što je Barselona na dobrom putu da povrati titulu prvaka Španije, koju je prošle sezone osvojio Real Madrid.

Najzanimljiviji odgovor Gvardiola je dao na pitanje o radu u nacionalnom timu, pošto se spekulisalo da bi mogao da preuzme selekciju Brazila ili Argentine.

"Mislim da bi svaki selektor trebalo da bude rođen u zemlji koju vodi. Mislim da ja ne bih mogao da donesem ništa novo, kao što to može domaći trener. To je bolje i zbog saradnje sa medijima. Treneri nacionalnih timova jako malo vremena provode sa igračima i bitno je da atmosfera bude dobra. Bitno je da veza selektora i novinara bude čvrsta i pozitivna", smatra Gvardiola.

"Nacionalni timovi su veoma čvrsto povezani sa identitetom države i narodom. Ako ste stranac, na prvi nagovještaj problema, strasti bi uzavrele. Uvijek je bolje imati nekoga ko voli svoju zemlju i poznaje mentalitet ljudi i kako stvari u njoj funkcionišu", dodao je 41-godišnji stručnjak.

Gvardiola je tokom igračke karijere odigrao 47 utakmica za reprezentaciju Španije, dok je sedam puta predstavljao Kataloniju.

Podsjetimo, reprezentaciju Srbije vodio je samo jedan stranac, Gvardiolin sunarodnik Havijer Klemente, koji se nije proslavio na klupi "orlova", na kojoj je sedeo od leta 2006. do zime 2007.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC