• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija "zakucala" na vrata "Marakane"

Zainteresovana detaljima iz izvještaja Nebojše Čovića, policija posjetila "Marakanu" i dobila "prostoriju za rad".

 Policija "zakucala" na vrata "Marakane"  Izvor: MONDO

Kada je na izneđenje mnogih, a zaprepašćenje nekih, aktuelni potpredsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović (uz kako je sam rekao pretnje da će završiti u rupi) javnosti predstavio detaljan finansijski izvještaj o poslovanju kluba od 1996. do 2012. godine rekao je, između ostalog:

"Crvena zvezda nema namjeru da se bavi istražnim radnjama, niti da okrivljuje bilo koga, ali ako nadležni državni organi budu željeli da imaju uvid u situaciju, ovaj izvještaj će im biti na raspolaganju".

Ispostavilo se, prema pisanju beogradske štampe, da se policija itekako zainteresovala za "Slučaj Crvena zvezda", odnosno za odgovore na pitanje: Kako, zašto i kada je nastao aktuelni dug od 48,5 miliona evra?

Aktuelni generalni sekretar Crvene zvezde prof. dr Miodrag Zečević potvrdio je u izjavi za nekoliko medija da je policija ove nedjelje boravila na adresi Ljutice Bogdana 1a.

"Dva puta pojavili su se pripadnici policije koji su željeli da na osnovu naše dokumentovane analize utvrde na koji način se došlo do tih podataka, kao i da provjere sve ugovore i dokumenta. Inače, oni su i ranije imali uvid u našu dokumentaciju", kaže Zečević i dodaje da je rukovodstvo crveno-bijelih obezbijedilo posebnu kancelariju za rad pripadnika policije.

"Ljudima je predata kompletna dokumentacija i sada je sve na njima".

Zečević, međutim, nije mogao ni želio da prejudicira da li će iz ove istrage proisteći i krivično gonjenje pojedinaca.

"O tome ne mogu da pričam, niti mogu da predvidim šta će biti, jer je posao policije da utvrdi da li postoje bilo kakve nezakonite radnje i ima li razloga da reaguje i tužilaštvo".

Sa inspektorima, između ostalih, razgovarali su predsjednik kluba Dragan Džajić i potpredsjednik Nebojša Čović.

"Sve što budu tražili, obezbijedićemo im. Mi se ovom temom više nećemo baviti, to je sada u nadležnosti drugih ljudi. Nama je bitnije kako će klub da preživi u narednom periodu", rekao je Čović.

Prema pisanju štampe, predmet interesovanja pripadnika policije nisu bili samo "jaki" transferi stranih igrača, visina obeštećenja za najveće zvijezde kluba u prethodnih deceniju i po, već i način na koji je trošen novac, telefonski računi, putni nalozi, honorari, plate, reprezentacija...

(MONDO, foto: Petar Stojanović/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC