• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

URUGVAJ: Bog te vidio, nema fudbala!

Urugvaj je zabranio da se u narednih deset dana igra fudbal, kao odgovor na nasilje jer je golman Nasionala udario policajca i zatim bio uhapšen.

 URUGVAJ: Bog te vidio, nema fudbala! Izvor: MONDO

Nasilje zbog fudbala je čest problem u Latinskoj Americi. Nerijetko se ljudski životu gube zbog najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Rastuće nasilje u Urugvaju i posljednji neredi i incidenti u Urugvaju, natjerali su zvaničnike te zemlje da zaustave fudbal na određeno vrijeme!

"Saglasili smo se sa ministrom unutrašnjih poslova da postoje neke granice koje ne smiju biti pređene", rekao je predsjednik Urugvajske fudbalske asocijacije Sebastijan Bauza.

Nedavno je na utakmici velikih rivala Penjarola i Nasionala na stadionu "Sentenairo" u Montevideu sudija jedva izvukao živu glavu, nakon što su ga igrači Nacionala okružili. Policija je morala da izađe na teren i zaštiti ga.

Prije meča, na ulicama Montevidea izbili su veliki neredi i tuča navijača dva tima u kojem je jedan mladić teško povrijeđen i ljekari se još bore za njegov život.

Nasilju se mora stati na put, a fudbalski čelnici, kao i politička vlast odlučili su da kao upozorenje svima stopiraju fudbal na 10 dana.

"Ono što se dešavalo na i oko stadiona mora da bude zaustavljeno", rekao je predsjednik Urugvajske fudbalske federacije.

Golman Nasionala Horhe Bava je, kao najratoborniji, bio uhapšen i proveo je noć u zatvoru.Pušten je nakon što je pročitao izjavu u kojoj izražava žaljenje zbog onoga što je učinio.

Pogledajte video…

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC