• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Orlovi", čuvajte se Mandžukića

Hrvatski fudbaler postigao oba gola u pobjedi Bajerna nad "fenjerašem". Bajern grabi ka tituli i širi ruke ka Gvardioli.

  BUNDES: "Orlovi", čuvajte se Mandžukića  Izvor: MONDO

Rekao je nedavno bivši reprezentativac Srbije Miloš Krasić da se od hrvatskih fudbalera najviše plaši Ivice Olića, inače svog velikog prijatelja.

Hrvatska i Srbija odigraće 22. marta u Zagrebu utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal, koja bi "orlove" mogla da održi u nadi da će se plasirati u Brazil. Olića, vjerovatno, neće biti u sastavu hrvatskog tima, ali srpski tim imaće mnogo veću brigu - Marija Mandžukića.

Hrvat je u strašnoj formi. Proljećni dio prvenstva u Bundesligi otvorio je sa dva gola u pobjedi minhenskog Bajerna nad Grojter Firtom 2:0. U ekipi "fenjeraša" nije bilo Nikole Đurđića, koji je ove zime pristigao u bundesligaša, jer je prehlađen.

Manđžukić pogađa i nogom i glavom. Kod prvog gola, doduše, Hrvat je imao velikog saradnika u liku i djelu golmana Grojter Firta Hesla.

Lider Bundeslige grabi ka novoj tituli prvaka Nemačke, odnosno svrgavanju sa prijestola dortmundske Borusije. Bila je to 14. pobjeda Bajerna, koji je u sezoni do sada postigao 46 golova. Od toga Mandžukić 11.

Ne treba posebno naglašavati da su hrvatski mediji, koji prate svaki korak svojih reprezentativaca u raznoraznim evropskim klubovima, u ekstazi. Naslov na jednom od portala susjedne nam zemlje, bio je ovakav: "Gvardiola, gledaš li? Mandžo zabio dva komada".

U fudbalu nikad ne treba reći nikad, ali teško da će Bajernu izmaći titula prvaka. A od ljeta će na klupi sjediti Pep Gvardiola. Pa, ko da se ne plaši takvog tima!?

Bajer iz Leverkuzena je ubjedljivo dobio Ajntraht 3:1 u derbiju 18. kola i zadržao je minus devet u odnosu na Bavarce. "Farmaceutima" se smiješi direktan plasman u Ligu šampiona.

Pomenuti Ivica Olić sa početka teksta je predvodio napad Volfsburga u paru sa zemljakom Ivicom Perišićem, koji je ove zime prešao među "vukove" iz dortmundske Borusije. Volfsburg je pobijedio Štutgart Zdravka Kuzmanovića 2:0 i nagovijestio bijeg iz opasne zone.

Najubjedljiviju pobjedu u 18. kolu ostvario je aktuelni šampion iz Dortmunda.

Borusija je sa 5:0 slavila u Bremenu protiv Verdera, a sve golove postigli su različiti igrači. Seriju je otvorio Marko Rojs u 9. minutu, nastavili su Mario Gece u 19, Felipe Santana u 48, Robert Levandovski u 81, a goleadu je zatvorio Jakub Blaščikovski pet minuta prije kraja.

Reprezentativac Srbije i štoper Borusije Neven Subotić propustio je ovaj meč zbog povrede.

REZULTATI 18. KOLA:

Bajer Leverkuzen - Ajntraht 3:1 (2:0)
/Beniš 30', Kisling 33', Šurle 58' - Mejer 79'/

Bajern Minhen - Grojter Firt 2:0 (1:0)
/Mandžukić 26', 61'/

Hofenhajm - Borusija Menhegladbah 0:0

Majnc - Frajburg 0:0

Volfsburg - Štutgart 2:0 (1:0)
/Dijego 51', Madlung 67'/

Verder Bremen - Borusija Dortmund 0:5 (0:2)
/Rojs 9', Gece 19', Santana 48', Levandovski 81', Blaščikovski 85'/

petak:

Šalke - Hanover 5:4

U nedjelju

Nirnberg - Hamburg 15.30
Fortuna - Augsburg 17.30

TABELA: Bajern 45, Bajer 36, Borusija Dortmund 33, Ajntraht 30, Šalke 28, Frajburg 27, Majnc 27, Borusija Menhengladbah 26, Štutgart 25, Hamburg /-1/ 24, Hanover 23, Verder 22, Volfsburg 22, Fortuna /-1/ 21, Nirnberg /-1/ 20, Hofenhajm 13, Augsburg /-1/ 9, Grojter 9.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC