• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Persi: Ma, idealno!

Holandski napadač kaže da se sjajno osjeća u novoj ulozi na Old Trafordu, ali i da ne žali što nije došao ranije.

 Van Persi: Ma, idealno!  Izvor: MONDO

Robin Van Persi sa 17 golova je najbolji strijelac Premijer lige, a ujedno i najzaslužniji što Mančester junajted vodi na tabeli, sa pet bodova više od Mančester sitija.

Sjetimo se samo odlučujućeg pogotka u završnici gradskog derbija, bez kojeg bi Junajted bio na samo "plus dva"!

On je u intervjuu televiziji "Skaj sports" istakao da na Old Trafordu ponovo otkriva sebe kao fudbalera, poslije osam sezona provedenih u Arsenalu.

"Osjećam da je ovo pravo vrijeme da budem u Mančester junajtedu i ne mislim da bi bilo još bolje da sam došao ranije. Sve se sa razlogom odigralo baš ovako".

"Do prošle sezone sam mislio da u Arsenalu moram da uradim još neke stvari, a onda sam shvatio da je pravi čas za novi izazov. Junajted je za mene najveći mogući izazov. Znao sam da sam spreman za to", ispričao je Van Persi (29) i napravio zanimljivo poređenje.

"Kada sam došao u Arsenal, od Bergkampa i Anrija sam vidio stvari koje nisam vidio nikada ranije. Sada mi se to ponovo dešava i srećan sam kao dijete u prodavnici slatkiša".

Za njega je plaćeno čak 30 miliona evra na ime obeštećenja, ali nema dileme da li se uloženi novac isplatio "crvenim đavolima".

Dok se na Hajberiju i Emiratima često povrijeđivao, za Junajted je nastupio na 28 od dosadašnja 33 meča u svim takmičenjima. Uvjeren je da se razlog krije u promjeni pozicije, tačnije u pomjeranju naprijed.

"Tamo sam uglavnom bio 'desetka', ovde sam 'devetka'. Te pozicije su bliske po rasporedu na terenu, ali se pred igračima postavljaju potpuno drugačiji zahtjevi".

"'Desetka' traži izdržljivost. Moraš da se nosiš sa zadnjim veznim protivničkog tima i u zavisnosti od toga kakav je on igrač, utakmica može da bude pakleno teška. Kao 'devetka' takođe trčiš mnogo, ali to su kraće i intenzivnije dionice, kreni-stani. To mi više odgovara", objasnio je Van Persi.

Holanđanin se ovih dana nalazi u Dohi (Katar), gdje je Aleks Ferguson odveo ekipu na manje-više tradicionalni zimski "radni odmor", sa ciljem da osvježi igrače pred ono što slijedi od februara do maja.

Junajted u subotu dočekuje Fulam, u meču četvrtog kola FA kupa.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC