• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Ivanov: Kasalica je opasan, ali i prljav

Štoper Partizana kaže da ne bi imao ništa protiv da ostane u klubu cijeli život. "Moramo dobiti u vječitom derbiju".

 Ivan Ivanov: Kasalica je opasan, ali i prljav Izvor: MONDO

Navijače, gledaoce, ljubitelje fudbala je teško prevariti. Kad nekog fudbalera zavole imaju za to osnova i ne rade to tek tako. Emocije jesu pojačane, ali često se pokaže da su one u saglasju sa razumom i razumijevanjem fudbalske igre.

Navijači Partizana su krajem 2012. godine na zvaničnom sajtu kluba dali sud o tome ko je najbolji igrač tima u toj godini. Ubjedljivo, gotovo bez konkurencije, plaketa je otišla u ruke Bugarinu Ivanu Ivanovu. "Zaprijetio" mu je tek Lazar Marković, ostali daleko, daleko iza njih dvojice...

Ivanov je gospodskim komandovanjem odbrane crno-bijelih, ali i golovima i prije svega jednim gestom, potpuno osvojio srca Grobara. Taj gest datira iz onih teških dana, kada mu je umrla majka, ali je on odlučio da ipak ostane uz tim, odigra utakmicu protiv Hajduka u Kuli. Nešto slično je svojevremeno uradio Almami Moreira.

Navijači Partizana to i te kako umiju da cijene.

"Uvijek bih tako postupio, iako samo ja znam šta mi je majka značila u životu, jer mi je pomagala u svakom trenutku dok sam se tek probijao. Pričala mi je da budem svoj, da radim ono što najviše volim i davala mi je veliku moralnu podršku da uspijem u karijeri. Ja sam u tom trenutku pomislio šta bi ona rekla, kako bi postupila na mom mjestu i bio sam siguran da bi me savjetovala da prvo odigram meč, pa onda krenem na sahranu. Razumjeli su me i otac i mlađi brat i dali mi punu podršku, što mi je veoma značilo", rekao je Ivanov u jednom od mnogobrojnih pitanja navijača Partizana, koji je objavljen na sajtu kluba.

U ponedjeljak na Tari, gdje je Partizan imao prvi dio priprema za nastavak sezone, u hotelu "Omorika", za vrijeme ručka, svečanost. Iz ruku sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića Ivanov je dobio plaketu za najboljeg igrača crno-bijelih u 2012. godini.

"Kad si najbolji u Partizanu, to znači da si najbolji u Srbiji", lakonski je primjetio Tumbaković, a Ivanov se zahvalio i navijačima i saigračima i poručio: "Idemo zajedno do šest titule".

Ta izjava bi mogla da bude protumačena kao definitivni rasplet oko sudbine Ivanova, za koga se pričalo da bi već ove zime mogao da napusti crno-bijele. Njemu ugovor ističe na ljeto naredne godine.

Ivanov je još prvog dana priprema rekao novinarima da će otići iz Partizana samo u slučaju odlične ponude i za njega i za klub, kao i da ne bi imao ništa protiv da ostane u Partizanu još neko duže vrijeme, jer mu se sviđa u klubu i život u Beogradu. Takođe, rekao je da bi išao samo na Zapad.

Ponovio je to u odgovorima na pitanja navijača. Uz dodatak: "Ostao bih u Partizanu cijeli život!".

"Istok ne dolazi u obzir, pošto sam već bio u Rusiji i tamo sam mogao da produžim za duplo veći ugovor, ali se nisam dobro osjećao. Jednostavno, nije mi prijala sredina u kojoj sam igrao i živio, pa kad je stigla ponuda Partizana (iako sam imao još četiri ponude drugih klubova), ekspresno sam je prihvatio. Da se razumijemo, ja sam prije dolaska u Partizan već imao sve informacije o klubu i gradu, jer sam pratio Partizan. Sad sam srećan što se to ispostavilo tačnim i zato se ovdje osjećam kao da sam u svom gradu. Nisam vjerovao da je ovdje u klubu i gradu toliko lijepo. Osjećam se vrhunski i zadovoljno. U principu, ja bih mogao u Partizanu da ostanem i cijeli svoj život, ako me klub hoće, to za mene uopšte nije problem. Bilo je nekoliko dobrih ponuda, ali meni se od toga nijedna nije svidjela i nisam htio pošto-poto da idem iz kluba u kojem uživam", kaže Ivanov.

Imao je sreće da je sve vrijeme zdrav.

"Imam sreću da nisam propustio nijednu utakmicu u Partizanu, nisam bio povrijeđen, ne volim kad ne igram utakmice, iako sam nekad bio i umoran. Imam dosta iskustva, iako sam mlad po godinama, jer sam rano počeo da igram fudbal", dodao je Bugarin.



Ako bi već morao da ode iz Partizana i ako bi mogao da bira klub, Ivanov nema dilemu - to je Mančester junajted za koji navija od malih nogu. Mada, smatra da bi se dobro snašao i "na Čizmi".

"Kod Engleza me osvojilo to što poštuju tradiciju i smatram da svako ko se malo razumije u fudbal voli tu ligu. Iako najviše volim Premijer ligu, nisam neskroman da mislim da mogu tamo da igram, jer sam ipak svjestan da je za mene možda sada kasno. Ako bih mogao da biram, po svemu kako ja gledam na fudbal, mislim da bi mi najviše odgovarao italijanski fudbal", kaže štoper Partizana.

Ima dva najdraža gola koja je do sada postigao za Partizan. Oba, zamislite, protiv Rada!

"Najljepši gol koji sam postigao je onaj protiv Rada, koji sam postigao nogom, jer je bio tehnički zahtjevan. A najdraži mi je onaj drugi protiv Rada takođe, kada smo pobijedili 1:0, a to se desilo tri dana poslije sahrane moje majke. Normalno, posvetio sam ga svojoj majci i kao da je sam Bog tu umiješao prste da baš ja odlučim pobjednika neposredno po dolasku sa sahrane. Mnogo mi je drag i onaj protiv Tromsa, jer nas je uveo u Ligu Evrope", rekao je Ivanov.

Teško mu je pao poraz u posljednjem "vječitom derbiju", kao i nekoliko prije njega.

"Kad sam došao u Partizan prvi derbi koji sam igrao superiorno smo dobili i ja sam bio siguran da oni nikad ne mogu da nas dobiju. Međutim, izgubismo mi poslije toga četiri derbija, ali mi je posebno teško pao ovaj posljednji, jer smo bili sigurni da ćemo ih bez problema pobijediti. Zaista mi je poslije bilo užasno, kako zbog nas na terenu, možda još i više zbog navijača, jer znam koliko njima taj derbi mnogo znači", kaže Ivanov.

"U svim derbijima koje smo izgubili, bili smo bolji, ali nas nije htio gol, a i pravili smo tako glupe greške, da nismo ni mogli da dobijemo. I još jedno moje zapažanje o derbiju: čini mi se da smo u ovaj posljednji ušli nekako previše sigurni u sebe, čak opušteno, dok su oni išli na krv i nož, kao da im je posljednji meč u karijeri. Poslije prvog poluvremena bio sam siguran da ćemo im dati šest golova, toliko smo bili bolji od njih, ali… Zato sljedeći derbi jednostavno moramo da dobijemo, a to možemo da ostvarimo tako što ćemo na njihovu agresivnost odgovoriti još većom agresivnošću, pa će onda naš kvalitet doći do izražaja", rekao je on.

Upitan protiv kog protivničkog igrača mu je najteže da igra, odgovorio je:

"Protiv Kasalice, jer je veoma nezgodan za čuvanje. Brz je, ima strašne kretnje, ali je i dosta prljav i voli da provocira".

Ima Bugarin i svoju omiljenu navijačku pjesmu...

"Bez dileme: ‘Volim ga, k'o oka dva’… Kad zapjevamo zajedno sa Jugom poslije pobjede, sav se naježim od uzbuđenja!".

(MONDO - foto: MN Press i FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC