• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsi nuđeni i Murinjo i CR7

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio da su Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo svojevremeno mogli da dođu u katalonski klub.

  Barsi nuđeni i Murinjo i CR7  Izvor: MONDO

Moglo je da bude drugačije.

Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo sada su glavni u Real Madridu, ali je moglo da se dogodi da, svojevremeno, odu u Barselonu.

To je otkrio nekadašnji prvi čovjek katalonskog kluba Đoan Laporta, koji je španskim medijima, otkrio da su mu nuđena oba Portugalca.

"Murinjo je veliki profesionalac, ali u to vrijeme smo projektovali da Đosep Gvardiola preuzme prvi tim. Sa ove tačke gledanja, mislim da je to najbolja odluka koju je donijela uprava Barselone u moderno vrijeme", rekao je Laporta.

Portugalski agent Žorže Mendeš svojevremeno je ponudio Barseloni (2003. godine), dok je na njenom čelu bio Laporta, i Murinja i Kristijana Ronalda, u vrijeme kada je on bio igrač lisabonskog Sportinga.

"Da, nudio nam je Ronalda i to po nižoj cijeni nego što ga je platio Mančester junajted. Ali, tada nismo bili ekonomski jaki. Doveli smo Ronaldinja, Rafaela Markesa i Rikarda Kvarežmu. Pitao me je i za Murinja da li smo zainteresovani, a ja sam mu rekao da smo se odlučili za Pepa. On je bio pravi čovjek da nastavi našu filozofiju i ideju. To mi je jedna od najboljih odluka koje sam donio kao predsjednik", rekao je Laporta.

Odluku Gvardiole da od ljeta preuzme minhenski Bajern, Laporta je ocijenio kao odličnu i to vidi kao poruku svima da novac ipak ne može da kupi sve (aludirao je na ogromne sume koju su Gvardioli nudili Čelsi i Mančester siti).

Laporta je još jednu zanimljivu stvar iz bliže istorije Barselone. Prvi čovjek Milana Silvio Berluskoni ponudio je Laporti trampu: Kaku za Ronaldinja. "U to vrijeme, to za nas nije bila opcija, jer je Ronaldinjo bio naš ključni igrač", rekao je Laporta.

Bivši predsjednik Barselone je pun kritika na račun sadašnjeg prvog čovjeka kluba Sandra Rosela.

"Naslijedio je klub u najboljem trenutku, a sve što on sada radi je apsurdno, pogotovo što nije zadržao Gvardiolu", rekao je Laporta, koji je bio predsjednik Barse od 2003. do 2010. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC