• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Neće biti tenzija kao 1999.

Selektor Srbije smatra da predstojeći meč sa Hrvatskom ne može da se poredi sa ona dva koje je odigrala njegova generacija.

  Mihajlović: Neće biti tenzija kao 1999.  Izvor: MONDO

Najbolji fudbaleri Srbije i Hrvatske sastali su se samo dva puta nakon krvavog raspada Jugoslavije. Bilo je to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine, kada Srbija još nije bila samostalna država, već je sa Crnom Gorom činila Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Te dve utakmice pratili su veliki publicitet i nervoza, na "Marakani" je bilo 0:0, a u posljednjem kolu na Maksimiru 2:2.

Bod osvojen u Zagrebu doneo je "plavima" prvo mjesto u grupi i plasman na EP u Belgiji i Holandiji, dok Hrvati - kao trećeplasirani sa Mundijala u Francuskoj 1998 - nisu otišli ni u baraž.

Onima koji pamte kako je bilo tada, Siniša Mihajlović poručuje da će sada biti mnogo drugačije...

"I mi i vi smo više osjećali te utakmice. Živjeli smo u to vrijeme, znali smo šta se i kako dogodilo. U mom sadašnjem timu su sve mladi igrači, neki imaju samo po 19, 20 godina i nemaju pojma ni šta je bila bivša Jugoslavija, niti su ikad bili u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Sarajevu, Mostaru... To će za njih biti utakmica kao i svaka druga", rekao je selektor "orlova" za hrvatski "Media servis".

"Uvijek će biti tenzija van fudbala, ali što se tiče mojih igrača, oni to ne doživljavaju na način na koji smo mi doživljavali", dodao je on.

Mihajlović je obećao da će sa strane reprezentacije Srbije sve proći u najboljem redu.

"Neće biti provociranja, mi dolazimo tamo da igramo fudbal. Mi smo prvi koji moramo da damo primjer, a to ćemo i da uradimo. Šta se dogodilo, dogodilo se. Ja to znam najbolje jer sam iz krajeva gdje je vođen rat. Ako ja mogu da pređem preko toga, mogu svi".

Proslavljeni fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Lacija i Intera istakao je da su mu među kolegama iz Hrvatske najbolji prijatelji Davor Šuker i Alen Bokšić, a da je sa aktuelnim selektorom Igorom Štimcem riješio probleme.

Najavio je da će reprezentativci Srbije i na Maksimiru pjevati himnu svoje zemlje, ali i aplaudirati himni susjedne države "Lijepa naša", kao što rade na bilo kojoj drugoj utakmici.

Odnose Srbije i Hrvatske posle rata, početkom 90-ih, uporedio je sa Njemačkom i Francuskom poslije Drugog svetskog rata.

"Nijemci su u tom ratu napali Francuze. Oni su poslije mogli da kažu da ne žele da rade poslove sa Nijemcima ili da ne žele da idu u Njemačku, ali nisu... To je bio rat, a znamo da u ratu nema pobjednika, da svi gube. Ja sam rođen u Vukovaru, od majke Hrvatice i oca Srbina. Lično sam učestvovao u tome i prešao sam preko toga. Znači da mogu i svi ostali", prenosi hrvatski Tportal.

Hrvatska i Belgija vode na tabeli A grupe sa po 10 bodova iz četiri kola. Srbija i Makedonija slijede sa po četiri, tako da je "orlovima" pobjeda na Maksimiru jedini put povratka u trku sa vodećima.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC