• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitezu laknulo zbog Gvardiole

Da je Pep Gvardiola izabrao Čelsi, a ne Bajern Minhen, Španac ne bi imao nikakve šanse da dobije stalan posao. Ovako... Ko zna.

  Benitezu laknulo zbog Gvardiole  Izvor: MONDO

Dok još nije bilo poznato koji će klub Pep Gvardiola izabrati kao svoj naredni, poslije jednogodišnje pauze, status Rafaela Beniteza na mjestu menadžera Čelsija morao je da sadrži predznak "privremeni".

Kada je Gvardiola izabrao Bajern iz Minhena, stariji Španac ugledao je svoju šansu na klupi Čelsija. Da postane "stalni".

Iako je malo kome u vrhunskom fudbalu uspjelo da prevaziđe prepreku zvanu "vršilac dužnosti", Benitez se nada da će mu dobri rezultati do kraja sezone i možda neki trofej pomoći da ubijedi Romana Abramoviča, ali i navijače Čelsija, da je baš on pravi čovjek za to.

Da brisanje "ve-dea" nije nemoguće pokazao je Benitezov prethodnik Roberto Di Mateo, koji je sredinom prošle sezone zamijenio Andrea Viljaša-Boaša i potom donio Čelsiju istorijsku titulu prvaka Evrope, prvu od kada klub postoji. To mu je tek na kraju ljetnog prelaznog roka donijelo status "redovnog" menadžera, ali ne zadugo.

Di Mateo je smijenjen u novembru posle poraza od Juventusa u Ligi šampiona, kada je u Torinu bilo 3:0 za Italijane, a Čelsi postao prvi tim u istoriji Lige šampiona koji kao zvanični šampion nije prošao prvu fazu.

"Postoje osobe koje razgovaraju sa njim (Romanom Abramovičem, prim. aut) i imam informaciju da je zadovoljan. Prije neki dan smo se sastali i zaista je djelovao tako. I on i ja imamo ideje, koje razmjenjujemo i pokušavamo da objasnimo šta želimo", rekao je Benitez i dodao:

"Tim raste i napreduje, iako smo u periodu tranzicije, zbog činjenice da su došlo nekoliko novih igrača, a nekima ističe ugovor. Mogu da budem zadovoljan, ali kao menadžer jednog od najboljih klubova moram o da pokušamo da uradimo više kako bi osvojili trofej".

Od mogućih sedam na početku sezone, Čelsi je ostao u trci za tri trofeja - FA kup, Liga kup i Liga Evrope. Londonski klub trenutno se nalazi na trećem mjestu na tabeli Premijer lige sa 45 osvojenih bodova, 11 manje od prvoplasiranog Mančester Junajteda.

Benitez (57) je dodao da bi mu uspjeh u Čelsiju otvorio vrata i nekih drugih klubova, ukoliko Abramovič ostane pri odluci da je on "privremeni", ali...

"Mnoga vrata bi mi (uspjehom u Čelsiju) bila otvorena, ali najvažnija su mi ova na Stamford Bridžu. Ne želim sada da pričam o tome, ali prioritet je da napravim dobre rezultate i osvojim trofeje. Nikad se ne zna šta se može dogoditi poslije toga. Želim da ostanem u Premijer ligi, ali profesionalac sam i možda ću morati da razmotrim druge opcije".

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC