• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić udario Čovića, pa podnio ostavku!?

Neviđen skandal na "Marakani": poslije svađe navodno došlo do fizičkog sukoba između predsjednika i potpredsjednika FK Crvena zvezda. Džajić odlazi?

 Džajić udario Čovića, pa podnio ostavku!? Izvor: MONDO

Skandal.

Poslije žučne svađe, saznaje MONDO preko svojih izvora u Ljutice Bogdana, došlo je do sukoba između predsjednika i potpredsjednika FK Crvena zvezda, Dragana Džajića i Nebojše Čovića. Nejasno je, a akteri svađe nisu bili dostupni za komentar, kakva je vrsta tog sukoba bila.

Navodno, u prisustvu nekolicine ljudi iz najužeg klupskog rukovodstva, Džajić je uz salve uvreda sa obe strane - udario Čovića, a potom su ih prisutni razdvojili. To je prva verzija događaja.

Prema drugoj, blažoj, do fizičkog sukoba nije došlo, već se sve završilo na žestokoj svađi.

Takođe nezvanično, Džajić je najavio da će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika kluba.

MONDO je pokušao da dobije komentar i od Džajića i od Čovića, ali za sada u tome nismo uspjeli.

Šta je bio povod za sukob? Nezvanično, "puklo" je oko posla koji je trebalo da obavi generalni sekretar kluba Miodrag Zečević, inače Džajićev šurak, ali nije. Kada je Čović pitao: "Zašto?", dobio je krajnje nepristojan odgovor u vidu sočne psovke i tu je buknula svađa koja se potom otrgla kontroli.

Vatra je buknula ove srijede, ali dim tinja već dugo i u posljednje vrijeme o nesuglasicama na relaciji Džajić-Čović, ali i sportski direktor Zoran Stojadinović-Džajić, pričalo se i pisalo već neko vrijeme.

Čović je nagovještavao da je nezadovoljan zbog toga što su njegovi saradnici u Crvenoj zvezdi inertni i neefikasni i da zbog toga namjerava da se povuče iz kluba. Takođe, od dolaska ove Uprave (tada Radne grupe) Stojadinović i Džajić zalagali su se i za različita rješenja na poziciji trenera i za drugačija pojačanja.

U tom trouglu, Čović je bio neko ko je konstantno podsjećao da je deblokada računa prioritet i da je nemoguće baviti se otpisivanjem dugova u pregovorima sa bankama, povjeriocima i ostalima koji terete Crvenu zvezdu i u isto vrijeme dovoditi nove fudbalere.

Da je "puklo" oko nedovoljno efikasnog posla na deblokadi računa naslućuje se i zbog toga što su dvije veoma bitne uplate, koje bi pomogle Crvenoj zvezdi trenutno, bile "zamrznute" zbog toga što je zvanični račun u blokadi. Prva je "Gaspromova", sponzorska, a druga za obeštećenje na ime transfera Nikole Maksimovića u Apolon.

Načelan dogovor sa "Gaspromom" bio je da se kompletna suma na godišnjem nivou isplati u jednoj rati, od četiri miliona evra već ove zime, a za Maksimovića, Zvezdi je trebalo da "legne" milion evra.

U narednim satima i danima biće poznato do koje mjere će ovaj do sada nezabilježen slučaj u srpskom sportu uzdrmati ionako urušen klub. Da li će se Džajić i Čović pomiriti, da li će otići jedan, drugi ili obojica?

Navodno, saznaje MONDO, još na prethodnom Upravnom odboru, takođe poslije sličnih rasprava ali sa manje žustrine, Džajić je saradnicima ponudio ostavku.

Šta god da bude rasplet: o ovome se priča i pričaće se.

Džajić se sredinom novembra poslije osam godina odsustva i sudskog spora završenog abolicijom od strane predsjednika države Tomislava Nikolića, vratio na "Marakanu" u društvu prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Isprva je bio prvi čovjek Radne grupe, a kasnije jedini kandidat i pobjednik na izborima, kada je i zvanično započet njegov mandat.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

VEČITI DELIJA

Pomirite se ako zaista volite klub jer Zvezda je iznad svih!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC