• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA KUP: Svonsi prošao, Azar šutirao

Svonsi odoleo Čelsiju i sačuvao prednost iz prvog meča. Nesportski gest Belgijanca Edena Azara obilježio meč koji je završen bez golova.

 LIGA KUP: Svonsi prošao, Azar šutirao Izvor: MONDO

Greške Branislava Ivanovića u prvom meču polufinala Liga kupa između Čelsija i Svonsija, 9. januara na Stamford Bridžu, skupo su koštale Čelsi.

Kapiten srpske reprezentacije dva puta je asistirao protivničkim napadačima za pobjedu, koju su uspjeli da sačuvaju u revanšu na svom Liberti stadionu.

U ne pretjerano uzbudljivoj utakmici Čelsi se trudio da napada, ali su igrači Svonsija djelovali smireno i organizovano, tako da "plavci" nisu imali puno prilika za gol.

Rafael Benitez ponovo je odlučio da se od prvog minuta na terenu nađe pojačanje iz Njukasla Demba Ba, dok je Fernando Tores u igru ušao tek u 81. minutu.

Upravo je Ba nekoliko puta bio blizu pogotka, ipak, nedovoljno precizan da savlada Gerharda Tremela.

Da će gosti uspjeti da postignu pogodak koji bi im donio nadu činilo se u 73. minutu kada je šutirao Huan Mata, ali je sjajno intervenisao Nijemac na golu Svonsija.

Poslije te šanse nervoza u redovima Čelsija postajala je sve veća kako se bližio kraj utakmice, a potez Edena Azara iz 80. minuta sigurno će pokrenuti brojne kritike na račun Belgijanca.

Vezista je u naletu bijesa šutnuo u rebra dječaka koji dodaje lopte, zbog čega mu je sudija Kris Foj pokazao put u svlačionicu. Istina, dječak je isprovocirao Azara odbivši da mu doda loptu koja je izašla van terena. Legao je preko nje i odbio da se pomjeri.

Isključenje 22-godišnjeg igrača sredine terena bilo je i kraj nadanjima "plavaca"...

Šta više, Čelsi je mogao ponovo da doživi poraz kada je Nejtan Dajer zaprijetio u poslednjim trenucima utakmice, ali je Čeh uspio da odbrani njegov udarac.

U finalu Svonsi će 24. februara igrati protiv četvrtoligaša Bredforda koji je već eliminisao Aston Vilu, Arsenal i Vigan od premijerligaša.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC