• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KRALJA: Real čeka Barselonu ili Malagu

Real Madrid na Mestalji sačuvao prednost iz prvog meča (2:0) i plasirao se u polufinale Kupa kralja, gdje će igrati protiv Barselone ili Malage.

 KUP KRALJA: Real čeka Barselonu ili Malagu Izvor: MONDO

Uspjeli su igrači Valensije da se oporave od šokantnog poraza u Primeri, kada su u nedjelju na svom terenu izgubili od Real Madrida 0:5 (taj rezlutat je bio već na poluvremenu), ali nedovoljno da bi u revanšu četvrtfinala Kupa kralja nadoknadili 0:2 sa Santjago Bernabea.

Imao je domaćin inicijativu, međutim, taman onoliko koliko su mu gosti dozvolili: Valensija - Real Madrid 1:1 (0:1).

Domaćin od 51. minuta imao igrača više, a od 88. dva, ali samo izjednačio.

Dobro je počelo za domaći tim, pošto je golman i kapiten Madriđana Iker Kasiljas već u 16. minutu morao da napusti teren zbog povrede šake koju je dobio kada ga je, u namjeri da izbije loptu, šutnuo saigrač Alvaro Arbeloa.

Umjesto Kasiljasa među stative je stao Adan, koji je ove sezone već nekoliko puta dobio šansu Žozea Murinja, ali se nije istakao kvalitetom.

Upravo na njegov račun idu najveće zasluge za pogodak Alberta Koste iz 52. minuta, međutim, to nije mnogo pomoglo domaćim fudbalerima koji su tada već bili u novom minusu.

Nadu igrača i navijača Valensije da mogu do polufinala na minimum je sveo Karim Benzema, kada je pogodio mrežu u 44. minutu.

Francuz je iskoristio lošu procenu Rikarda Koste i rutinski savladao golmana Valensije udarcem sa 10 metara.

Po povratku sa odmora "slijepi miševi" su zaigrali ofanzivnije, a poslije drugog žutog kartona Fabija Koentraa uslijedio je novi tračak nade da bi mogli do preokreta.

Igrao se 52. minut kada je Alberto Kosta oštro po zemlji izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane zbog kojeg je Portugalac zaradio isključenje. Niko od igrača u šesnaestercu nije zakačio loptu, a Adan je na koljenima samo pogledom ispratio kako "bubamara" ulazi u gol.

Napadi Valensije, međutim, nisu bili dovoljno opasni da bi se ponovo ugrozio gol Madriđana.

U finišu utakmice gosti su ostali bez još jednog igrača, kada je dva minuta pre kraja direktan crveni karton dobio Anhel di Marija zbog namere da šutne Žoaa Pereiru bez lopte. Argentinac ga nije zakačio, ali je namera bila očigledna...

Protivnika u polufinalu Real će saznati u četvrtak posle duela Barselone i Malage. Prvi meč ova dva tima, igran na Kamp Nou, završen je bez pobjednika 2:2.

U drugom polufinalu igraće Sevilja, koja je u srijedu uveče bila bolja od Saragose i pobjednik dvomeča Atletiko Madrid - Betis.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC