• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranko Stojić prijeti Crvenoj zvezdi

Finansijer Rada pokušava da napravi dogovor sa Zvezdom oko duga, ali mu, za sada, ne ide od ruke.

 Ranko Stojić prijeti Crvenoj zvezdi Izvor: MONDO

Prvi čovjek Rada i fudbalski menadžer Ranko Stojić poznat je kao uspješan saradnik Crvene zvezde u transferima igrača. Mnogi fudbaleri su iz Rada prelazili u Ljutice Bogdana, u nekoliko navrata bilo je i obrnutih slučajeva.

Zvezda duguje mnogima, dug joj je ogroman, a jedan od njenih povjerilaca je i FK Rad. Čak mnogo veći od Slobode i čačanskog Borca, koji se najčešće pominju u medijima. Ili, jednostavnije rečeno, Zvezda mnogo više duguje Radu nego svim ostalim klubovima zajedno (oko 130 miliona dinara).

Ono što je Stiojića zaboljelo jeste to što u Zvezdi niko ne spominje taj dug, odnosno što se niko nije sjetio da kaže: "Hvala ljudima iz Rada na razumijevanju".

U izjavi izvještaču SOS Kanala sa priprema u Antaliji, Stojić je rezignirano konstatovao da je nova uprava Zvezde počela da se ponaša kao i one prije nje i da njega polako izdaje strpljenje.

"Mi i dalje hoćemo da im pomognemo, pogotovo njima (Zvezdi), nudili smo i reporogram duga i još imamo dobre volje da im izađemo u susret i da im napravimo uslugu. Ali, nisam siguran da ćemo još dugo čekati. Oni ni da nas pomenu, da se zahvale Radu. Ne, nigdje i ništa. Mi nismo spominjali aktiviranje mjenice, to ne bismo ni uradili, ali mogli su da pokažu malo poštovanja", rekao je Stojić.

On upozorava da će Zvezda morati u martu ove godine odjednom da uplati na račun Rada dug iz 2012. godine, a to joj sigurno neće lako pasti.

Stojić je rekao i da je poslao pismo Crvenoj zvezdi u kojem nudi prijedlog za dogovor i reprogram duga.

Prethodnih godina Zvezda je od transfera igrača koji su išli posredstvom Stojića zaradila između 20 i 22 miliona evra.

"Svaki igrač koji je otišao preko naše agencije u ozbiljnom je plusu za klub. Ne mogu da kažem da ja nisam dobro prošao u tim transferima, iako sam čekao i po nekoliko godina. Zbog svega toga imam razumijevanja. Najbolje poslove smo napravili sa fudbalerima Zvezde, nisam osoba koja lako zaboravlja", rekao je nekadašnji golman.

Krajem prošle godine Stojić je u više navrata pominjao mogućnost da se povuče sa mjesta prvog čovjeka Rada. Za sada se, međutim, ništa nije dogodilo u vezi sa tim.

"Nisam tip koji će iza sebe da ostavi haos, da samo ustanem i odem i da me baš briga u kakvom stanju i kome ostavljam klub. Imam ideju da okupim grupu od četiri-pet ljudi koji bi investirali između 15 i 20 odsto, možda ću i ja biti tu, a neko drugi će voditi klub. To bi bilo najbolje za klub. Međutim, najveći problem u Srbiji jeste naći kvalitetne ljude", rekao je Stojić.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC