• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajića nema, ali "to je planirao"

Generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević tvrdi da se Džajić i Nebojša Čović nisu potukli.

 Džajića nema, ali "to je planirao"  Izvor: MONDO

Predsjednika Crvene zvezde Dragana Džajića u četvrtak nije bilo na stadionu u Ljutice Bogdana.

Dan nakon što je u javnosti procurio sukob njega i potpredsjednika kluba Nebojše Čovića, Džajić se nije pojavio na radnom mjestu.

Generalni sekretar Crvene zvezde Milorad Zečević izašao je u četvrtak pred novinare i dao svoju verziju viđenja onoga što se dešavalo u srijedu na stadionu, što je u javnosti odjeknulo kao bomba. Prema nekim verzijama, Džajić i Čović su se čak potukli!

Ali, Zečević tvrdi da tuče nije bilo, već je rekao da je bilo nesuglasica.

On je dodao i da nije bio prisutan u kancelariji u vrijeme "događaja", već samo sportski direktor Zoran Stojadinović i da je samo čuo da je upravo on (Zečević) bio povod za sukob.

"Nisam bio prisutan kao što piše po medijima. Ono što mi je poznato jeste da je bilo povišenih tonova, jer sam ih čuo u svojoj kancelariji. Kad sam došao kod njih, video sam Džajića, Čovića i sportskog direktora Stojadinovića uznemirene, ali nije bilo fizičkog obračuna. Takođe, nisu tačne priče o vulgarnosti i psovkama koje su se spominjale", rekao je Zečević.

Novinare je zanimalo sljedeće: ako je sve bilo samo žustrija rasprava i skandala nije ni bilo, kako tvrdi Zečević, kako je i zašto javnost već poslije sat vremena brujala o tome.

Zečević je imao spreman odgovor:

"Ispred kancelarije je sjedio jedan novinar, nemojte da ga imenujem, koji je čekao intervju, a bilo je nekoliko radnika obezbjeđenja koji su mogli da čuju šta se dogodilo, zato što su kod nas tanki zidovi".

Zečević je na taj način pokušao da zaustavi špekulacije oko toga da li je i kome objavljivanje ove, zasad nezabilježene "sportske priče", možda, bilo u interesu.

Generalni sekretar kluba je rekao i da ne zna da je Džajić podnio ostavku i da vjeruje da se to neće ni dogoditi.

Upitan zašto predsjednika nema na poslu iako je radni dan, Zečević je odgovorio da je Džajić, prema svom planu rada, već ranije predvidio da danas ne bude na stadionu.

"Ne znam da li je Džajić izgovorio da neće biti predsjednik, jer nismo zajedno napustili stadion pošto sam imao obaveze na fakultetu. Razgovarao sam sa Džajićem i juče i danas, pričali smo o prelaznom roku, a ne o incidentu. Ne dovodi se u sumnju njegov rad, danas je njegov plan bio prazan, zato ga nema na poslu. Znam ga od svoje 15. godine, preživjeli smo zajedno mnoge teške trenutke, svima je poznata njegova tolerancija, ali ako pređete granicu njegovog strpljenja, vidjećete da je i on čovjek od krvi i mesa", istakao je Zečević.

On je dodao da je i sa Čovićem u srijedu razgovarao više puta, ali o ugovoru Nikole Petkovića i sve je prošlo bez problema i tenzije".

Na Čovićeve kritike na račun efikasnosti njegovog i Džajićevog rada, Zečević je rekao:

"Moramo da radimo prave stvari, na pravi način. Znam da je potrebno da budemo brzi, ali ne možemo da kršimo proceduru".

Zečević je poručio da ne vidi problem da poslije svega Džajić i Čović nastave zajedno da rade u Crvenoj zvezdi.

"Reč je o profesionalcima, ljudima koji su već radili u zonama visokog stresa i za očekivati je da mogu da nastave", smatra generalni sekretar Zvezde.

Video pogledajte OVDJE.

KOKEZA: NESUGLASICE ZBOG 500 EVRA



Prema riječima Kokeze, sukob je izbio zbog toga kolika plata treba da bude ponuđena Nikoli Petkoviću.

Uz tvrdnju da nije bilo govora o fizičkom sukobu , Kokeza je rekao: "Morali biste da pitate Čovića oko toga da li je zadovoljan kako radi klub, ali konkretno, ako mene pitate zbog čega je došlo do nesuglasica u srijedu reći ću vam: razlog je visina ugovora Nikole Petkovića, odnosno suma od 500 evra".

Kokeza je potom u više navrata istakao da su mediji preuveličali sve što se dogodilo u srijedu na stadionu, da bi trebalo da se priča o transferima i o sportu, a na pitanje da li smatra da će ikada više Džajić i Čović moći da rade zajedno, odgovorio je:

"Ne vidim razlog zašto ne bi nastavili, nemojte da se ljutite vi novinari, ali mislim da je nemoguće da se takve stvari dešavaju negdje gdje postoji radna atmosfera. Klub je živ organizam, mi radimo naporno i brzo iako znamo da to možda nije dovoljno brzo".

Na pitanje novinara da li je od novca koji je dodeljen Petkoviću otkinuto od sume koja je bila predviđena za izmirenje dela duga prema čačanskom Borcu, odgovor je dao Miodrag Zečević.

"Ne! Ta dva slučaja nemaju nikakvu vezu i ne mogu biti srazmerni jer se dug prema Borcu mjeri u stotinama hiljada dinara, a kod Petkovića je reč o sumi od 500 evra. Petkovićeva plata ni u kom slučaju nije mogla da utiče na dinamiku isplate duga prema našim povjeriocima".

Zečević je primijetio i da su pregovori sa Slobodom znatno jednostavniji i dobronamjerniji sa obje strane, od onih koje uprava Zvezde ima sa Borcem.

"Borac je je pred nas postavio uslove koji su mnogo teško ostvarljivi, da ne kažem nemogući. Ovdje nije riječ o našoj dobroj volji, nego o trenutnim mogućnostima. Na kraju krajeva, ni Borac ne možemo da isplatimo dok smo u blokadi. Žao nam je što u Borcu nemaju dovoljno razumijevanja, iako smo svi svjesni da su i oni u jako teškoj situaciji", rekao je Zečević.

(N.J . - MONDO/ foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC