• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Havi Garido potpisao za Zvezdu

Sportski direktor crveno-bijelih Zoran Stojadinović završio transfer defanzivnog veziste iz Hondurasa.

 MONDO: Havi Garido potpisao za Zvezdu  Izvor: MONDO

U periodu gotovo šokantnih vijesti koje stižu iz Ljutice Bogdana konačno jedna dobra za navijače Crvene zvezde.

MONDO saznaje da se crveno-bijeli u četvrtak zvanično dobili veliko pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, a da bi u toku dana ili do kraja nedjelje moglo da stigne još jedno na mjestu centralnog defanzivca.

Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović potvrdio je za naš potral da je završio posao oko transfera standardnog reprezentativca Hondurasa Luisa Garida. Ovaj 22-godišnji defanzivni vezista doputovaće u Srbiju čim završi obaveze u reprezentaciji svoje zemlje i kada prođe medicinske preglede priključiće se ekipi Aleksandra Jankovića koja je prethodno pojačana povratkom defanzivca Nikole Petkovića.

Taj posao je okončan, a drugi je pri kraju. Zbog poslovne etike Stojadinović nije želio da iznosi u javnost ime i prezime potencijalnog pojačanja na mjestu štopera.

MONDO ipak saznaje da se radi o, takođe, standardnom reprezentativcu svoje zemlje, visokom Skandinavcu, koji bi trebalo da donese iskustvo i kvalitet u centru Zvezdine defanzive.

Upravo taj dio ekipe pretrpio je "neplanirano" oštećenje poslije incidenta koji je u srijedu napravio Milan Jovanović, koji je zbog konzumiranja alkohola i prespavanog doručka ekspresno vraćen za Beograd. Trener Janković tražio je pokretanje disciplinskog postupka i o tom slučaju biće riječi na redovnom Upravnom odboru klub, zakazanom za ponedjeljak, 28. januara, u 17 časova.

Uoči tog sastanka potpredsjednik kluba Slaviša Kokeza naglasio je da trener ima stoprocentnu podršku kluba u "slučaju Jovanović" i da se neće ponoviti situacija kada je prethodni trener Robert Prosinečki zbog nediscipline udaljio Milana Vilotića, a poslije pod pritiskom Uprave pristao da ga vrati u takmičarski pogon.

Ko je Garido?

Ovaj momak rođen 5. novembra 1990. godine u Hutikalpi, visok je 170 centimetara i od 2008. do danas igrao je u Deportivo Olimpiji, klubu sa 26 titula prvaka Hondurasa. On je trenutno sa reprezentacijom na Kupu Centralne Amerike, koji je u toku i čije je finale zakazano za nedjelju, 27. januar.

Garido je za kratko vrijeme odigrao tri utakmice za "katraćose", koji su se neriješenim rezultatima u grupi sa El Salvadorom (1:1) i Panamom (1:1), plasirali u polufinale u kojem se sastaju sa Belizeom. Drugi polufinalni par čine Kosta Rika i El Salvador. Te utakmice zakazane su za petak, 25. januara, a ako Honduras bude igrao finale, za očekivati je da Garido doputuje u Beograd sredinom sljedeće nedjelje.

To znači da bi sa ekipom Crvene zvezde otišao tek na drugi dio priprema, 3. februara.

Garido je sa Olimpijom potpisao petogodišnji ugovor 1. januara 2008. godine, što znači da je prvog dana tekuće 2013. postao slobodan na tržištu i da ga je Crvena zvezda dovela bez obeštećenja.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC