• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vrijeme je za utakmice

Partizan od petka u Antaliji. Idu i Stefan Šćepović i Goran Lovre. Osam kontrolnih utakmica.

 PARTIZAN: Vrijeme je za utakmice  Izvor: MONDO

Prvi dio, onaj teži, iza je fudbalera Partizana. Trčanje, teretana, rad bez lopte, malo joge... Svega toga bilo je na Tari. Sada slijedi odlazak u Antaliju i uz stalne treninge i, naravno, neizbježno trčanje, biće i utakmica. A to fudbaleri najviše vole.

Sportski dio Partizana odredio je 31 fudbalera koji će ići u Antaliju (od 25. januara do 7. februara). Poprilično velik broj igrača, s obzirom da je praksa da na pripreme ide oko 25 fudbalera. Međutim, ne treba smetnuti sa uma da je Vladimir Vermezović još prije nekoliko nedjelja najavio isti kurs koji Partizan godinama gura: oslanjanje na snage iz sopstvenog pogona.

Nekolicina juniora priključeno je prvom timu već na Tari. Njih četvorica (Marko Živković, Marko Janković, Danilo Pantić, Andrija Živković) ide i u Antaliju, a jedino neće putovati Nemanja Radonjić koji mora na terapije da zaliječi nogu.

Jedini novi igrač kojeg je Partizan doveo ove zime je Eliomar Silva, dosadašnji vezista Javora, za koga su i Vermezović i sportski direktor Ljubiša Tumbaković izrekli samo hvalu: "On je pravo pojačanje za Partizan. Doveli smo ga kao zamjenu za Nemanju Tomića".

U posljednji čas riješena je i jedna "misterija". Zapravo, to i nije bila misterija. Libijac Mohamed Zabija definitivno neće više biti član Partizana jer se, najblaže rečeno nije snašao, niti prilagodio evropskom načinu života. Još jedna kap u njegovom ponašanju je prelila čašu...

Koga još neće biti u Antaliji, odnosno u Partizanu?

Zvonimiru Vukiću je istekao ugovor sa crno-bijelima, Sreten Sretenovć još traži angažman u Južnoj Koreji, Nemanja Tomić je otišao u Genčlerbirigli, a Eduardo Pašeko se vratio u Sao Kaetano.

Radiša Ilić je prekomandovan na mjesto trenera golmana, ali on, naravno, ide sa ekipom.

Stefan Šćepović i Goran Lovre, koji nisu završili transfere u Južnoj Koreji, odnosno Iranu, takođe će biti sa ekipom. Kao i Medo Kamara, koji je poslije nedjelja i mjeseci i nezadovoljstva, odjednom promijenio izraz lica i pristup poslu.

"On je iz dana u dan sve zadovoljniji. On će biti pojačanje za ekipu", rekao je Tumbaković novinarima u ponedjeljak na Tari.

U Antaliju idu:

Golmani: Vladimir Stojković, Živko Živković, Nikola Petrović;

Odbrana: Aleksandar Miljković, Vojislav Stanković, Aleksandar Lazevski, Miloš Ostojić, Ivan Ivanov, Vladimir Volkov, Branko Pauljević, Žarko Tomašević, Marko Živković;

Vezni red: Goran Lovre, Dejan Babić, Ilić Saša, Milan Smiljanić, Miloš Jojić, Stefan Aškovski, Nikola Ninković, Eliomar Silva, Marko Janković, Medo Kamara, Darko Brašanac, Saša Marković, Lazar Marković, Filip Knežević, Andrija Živković, Danilo Pantić;

Napadači: Stefan Šćepović, Marko Šćepović, Aleksandar Mitrović.

Kao i prošle godine, Partizan će biti smješten u hotelu "Maks rojal" u Beleku. Odigraće osam kontrolnih utakmica. Kao što je najavljeno, Partizan će testirati i ekipe koje treniraju Hristo Stoičkov, Dragan Okuka i Radomir Antić.

RASPORED:

- 26. januar: Partizan - Cirih (Švajcarska);

- 27. januar: Partizan - Sevastopolj (Ukrajina) - za Ukrajince igra Igor Duljaj;

- 28.januar: Partizan - Pohang Stilers (Južna Koreja);

- 30. januar:. Partizan - Karpati Ljvov (Ukrajina);

- 1.februar: Partizan - Admira Vaker (Austrija);

- 3. februar: Partizan - Đjangsu Sainti (Kina); (trener kineske ekipe je Dragan Okuka).

- 5. februar: Partizan - Liteks Loveč (Bugarska); (trener Liteksa Hristo Stoičkov).

- 6. februar: Partizan - Šandong (Kina) - (klub koji je trenirao Ljubiša Tumbaković, a od zimus na klupi je Radomir Antić).

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC