• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić naslijedio Jankovića

Kao što je i najavljeno, Radovan Ćurčić postavljen je u četvrtak za novog selektora mlade reprezentacije Srbije.

 Ćurčić naslijedio Jankovića  Izvor: MONDO

Radovan Ćurčić nastaviće tamo gdje je stao Aleksandar Janković.

Bar se nadamo! Jer, ukoliko UEFA preinači već izrečenu kaznu u kojoj mlada reprezentacija Srbije nije izbačena iz narednog kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo, onda će "orlići" dobiti novog selektora samo na papiru.

Bilo kako bilo, dok čekaju nove lijepe vijesti iz Niona, članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije imenovali su ovog četvrtka Ćurčića za novog selektora mlade reprezentacije naše zemlje. To je najvažnija vijest sa zasjedanja održanog u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

Ćurčić bi trebalo da predvodi "orliće" na putu ka Evropskom prvenstvu 2015. godine u Češkoj, a prethodno je potrebno da Komisija za žalbe UEFA odbije zahtev disciplinskog inspektora UEFA Žana-Samjuela Leube, u kojem on između ostalog traži eliminaciju naše mlade reprezentacije iz zvaničnih takmičenja.

Ćurčić dugo već radi u Savezu, u koji je "ušao" 2010. godine kao asistent tadašnjeg selektora Radomira Antića, a potom je bio i u stručnom štabu Antićevog nasljednika Vladimira Petrovića Pižona. Poslije Petrovićevog odlaska na jesen 2011. godine, dobio je ulogu v. d. selektora "A" reprezentacije i vodio je brigu o "orlovima" sve do dolaska Siniše Mihajlovića prošlog proljeća.

Ćurčić je tokom karijere igrao za Javor, Goricu i OFK Beograd, a 2004. godine u timu iz Ivanjice počeo je da radi kao sportski direktor. Prvi trenerski posao dobio je 2005. godine u Borcu iz Čačka, a dvije godine kasnije vratio se u Javor ali kao trener.

U prvoj sezoni u Ivanjici uveo je Javor u Superligu, a onda u debitantskoj sezoni Ivanjičana u eliti bio najzaslužniji za neočekivano, četvrto mjesto, iza Partizana, Vojvodine i Crvene zvezde. Ni naredne Ćurčićeve sezone u Ivanjici, 2009/10, opstanak nijednog trenutka nije bio doveden u pitanje - zauzeto je sedmo mjesto u konkurenciji 16 timova.

Pored vijesti o "ustoličenju" Ćurčića (41) na klupi "orlića", u saopštenju FSS, navodi se i sljedeće:

"Ovom prilikom za selektora ženske Kadetske reprezentacije Srbije (igrači do 17 godina starosti) postavljen je Goran Sretenović. Za koordinatora instruktorske službe izabran je Milan Đuričić, a sa mandatom do septembra ove godine, do kada su pod ugovorom i instruktori našeg Saveza.

Na sjednici Odbora za hitna pitanja usvojen je i prijedlog Trenerske komisije FSS oko sastava budućeg Stručnog odbora. Za članove Stručnog odbora izabrani su Aleksandar Janković, Sergej Ostojić, Marko Stojanović, Miloljub Ostojić, Branko Babić, Ljubiša Tumbaković, Miodrag Martać, Marko Nikolić, Milan Rastavac, Aca Kovačević i Savo Milošević. Za predsjednika Stručnog odbora izabran je Branko Babić.

Takođe, na sastanku je odlučeno da Đorđe Stefanović više nije član Izvršnog odbora FS Srbije, jer više nije član FK Crvena zvezda, koja ga je predložila u članstvo. Umjesto Stefanovića, na nekoj od narednih sjednica Izvršnog odbora biće izabran novi član ovog tijela.

Milivoj Mirkov je na period od godinu dana izabran na funkciju komesara za bezbjednost FSS, koju je obavljao i do sada. Podsjetimo, Mirkov je na prošloj sjednici imenovan i na mjesto oficira za integritet FSS. Ovom prilikom Mirkov je članovima Odbora za hitna pitanja podnio izvještaj o radu u 2012. godini i predstavio plan aktivnosti na smanjenju nasilja na fudbalskim utakmicama do početka prolećnog dijela prvenstva.

Na kraju, analizirana je i informacija o predstojećoj prijateljskoj utakmici između Kipra i Srbije, a koja će biti odigrana 6. februara u Nikoziji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC