• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezda juri Bakmana!

Zoran Stojadinović pronalazi načine da u Beograd dovede standardnog štopera AIK i reprezentativca Švedske Niklasa Bakmana.

 MONDO: Zvezda juri Bakmana!  Izvor: MONDO

Popodne Luis Garido iz Hondurasa, uveče Niklas Bakman iz Švedske.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović uspijeva da u vrijeme burnih događaja u Ljutice Bogdana prilično uspješno obavlja svoj deo posla, kada su pojačanja u pitanju.

MONDO saznaje iz svojih izvora da je reprezentativac Švedske i štoper AIK iz Stokholma, Niklas Bakman, blizu prelaska u Crvenu zvezdu. Da je tako, nagovijestio je potpredsjednik crveno-bijelih Slaviša Kokeza koji je u četvrtak izjavio da je klub dobio dvojicu novih igrača.

Ipak, priznajući za MONDO da je završio sve oko transfera Garida, Stojadinović nije želio da govori o pojedinostima vezanim za pregovore sa AIK oko prelaska Bakmana, jer stvar još nije gotova. Tačnije, trebalo bi da bude razriješena uskoro.

Bakman, rođen 13. novembra 1988. godine, igra za AIK iz Štokholma, bio je standardan i nezamjenljiv centarhalf tog tima u prethodne tri sezone, tokom kojih je odigrao tačno 100 utakmica u svim takmičenjima, uz dva postignuta gola.

Za reprezentaciju Švedske zabilježio je tri nastupa.

U tome je i problem, ali i moguće rješenje za Stojadinovića. Standardne i dobre igre, kao i debi za "Tri krune", podigle su cijenu Bakmanu i sasvim je jasno da Crvena zvezda trenutno ne može ni da pomisli da ga kupi. "Transfermarkt" procjenjuje ga na 1.750.000 evra, međutim u Švedskoj se pominju znatno veće cifre, pa je tako ljetos zagrebački Dinamo bio glatko odbijen za neadekvatnu ponudu.

Ali...

Šansa Crvene zvezde je u pozajmici, odnosno žestokoj konkurenciji na mjestima štopera koja je iznenada nastupila u Stokholmu.

Jedno od dva moguća mjesta u centru odbrane suvereno drži Per Jonas Karlson, koji već desetu godinu igra za AIK i koji je nezamjenljiv u tom timu. Bakman je tokom prethodne tri sezone bio prva opcija za mjesto do Karlsona, ali u isto vrijeme pojavio se i veoma talentovani Aleksander Milošević, naše gore list, momak koji je sa samo 20 godina već dospio na radar Čelsija i čija će cijena u milionima evra uskoro biti dvocifrena.

Pored njega, od teške povrede ligamenata koljena oporavio se i veteran, takođe "naš" Danijel Mihajlović, koji je prije godinu dana doveden iz Seltika da bi igrao, a uopšte nije. Iako u poznim godinama (35), čovjek sa 48 nastupa za reprezentaciju Švedske i dalje ima i kvalitet i reputaciju za mjesto startera u švedskom fudbalu.

To je, pretpostavlja se, Bakmana stavilo na mjesto četvrtog "pika". Kako mu cijena ne bi padala na tržištu i kako ne bi stagnirao sa 24 godine, poslije tri odlične sezone, u AIK bi ga vjerovatno prije poslali negdje na pozajmicu. U suprotnom, teško da bi mu cijena ostala kakva trenutno jeste.

Prema prvim informacijama, zamisao je da pozajmica u Crvenu zvezdu bude dogovorena na godinu dana, da ne košta ništa, osim što će srpski klub preuzeti Bakmanovu platu tokom njegovog boravka u Beogradu.

Sve ovo, čak i ovako svedeno i napisano - djeluje veoma komplikovano. Stoga, informaciju da Bakman prelazi u Crvenu zvezdu trebalo bi uzeti sa velikom dozom rezerve, jer mnogo toga mora da se poklopi pijre nego što Stojadinović od marketinga naruči još jedan šal za promociju u "Medija centru" na stadionu.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC