• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KRALJA: Još dva "El klasika"!

Barselona u odličnoj utakmici kao gost pobijedila Malagu 4:2 i plasirala se u polufinale Kupa kralja, gdje će igrati protiv Real Madrida.

 KUP KRALJA: Još dva "El klasika"! Izvor: MONDO

Poslije 2:2 na Kamp nou uslijedio je novi odličan duel Barselone i Malage.

Domaćin je dva puta uspijevao da stigne prednost gostiju, ali su Katalonci u finišu "dodali gas" i za četiri minuta riješili pitanje pobjednika.

Kretanje rezultata i strijelci: 0:1 (Pedro 8'), 1:1 (Sančez 12'), 1:2 (Pike 49'), 2:2 (Santa Kruz 68'), 2:3 (Inijesta 76'), 2:4 (Mesi 80').

Malaga je bila blizu produžetaka, međutim, nije uspjela da izdrži nalete gostiju, pa ćemo već iduće srijede gledati novi duel Real Madrida i Barselone na Santjago Bernabeu, a onda i 27. februara revanš na Kamp nou.

Krenimo redom...

Meč na La Rosaledi počeo je odlično po Barselonu, golom Pedra u 8. minutu poslije centaršuta Danija Alveša. Ipak, usporeni snimak pokazao je da se bek gostiju prije dodavanja nalazio u ofsajdu.

To nije deprimiralo domaće fudbalere, koji su izjednačili samo pet minuta kasnije, kada je Hoakin Sančez odlično šutirao po zemlji, gotovo bez gledanja, u bliži Pintov ugao.

Samo nekoliko minuta kasnije sudija Anatonio Mateu mogao je da svira penal za Malagu, pošto je lopta pogodila Pikea u podignutu ruku. Arbitar je, međutim, procijenio da nije bilo namjere.

Uslijedile su nove šanse na obe strane, a najbliži golu bio je Andres Inijesta kada je posle akcije sa Mesijem pogodio prečku. Bila je to dobra pozicija za španskog vezistu, na 15 metara od gola, po sredini, ali se okliznuo i uzgubio ravnotežu, pa je umjesto po zemlji podigao loptu...

U 25. minutu Mesi je odlično presjekao nesigurno dodavanje Demikelisa nedaleko od šesnaesterca, sjurio se u kazneni prostor, ali je Kameni uspio da odbrani njegov šut.

Na suprotnoj strani, u prilici je bio Kamačo, međutim njegov šut sa 17 metara uspio je, iako nesigurno, da odbrani Pinto.

Bila je to posljednja šansa u prvom poluvremenu.



Po povratku sa odmora ponovo je Barselona bolje krenula i već u 49. minutu povela 2:1. Strijelac je bio novopečeni otac Pike, koji je u maniru vrhunskog centarfora primio loptu na grudi poslije dodavanja Inijeste i udarcem iz prve poslao je u mrežu. Pogodak je, naravno, posvetio sinu Milanu.

I od tog šoka oporavili su se domaći igrači i uspjeli da dođu do rezultata koji ih je vodio u produžetke.

Novo izjednačenje donio je Santa Kruz udarcem sa ivice šesnaesterca. Lopta je išla oštro po zemlji i od stative se odbila u gol. Pinto se pružio za njom, ali nedovoljno...

Činilo se da će utakmica otići u dodatnih pola sata, međutim, da se to ne desi pobrinuo Inijesta poslije odlične akcije sa Fabregasom kroz sredinu domaće odbrane, a pobjedu Barse potvrdio je zvanično najbolji fudbaler današnjice, Lionel Mesi.

Argentinac je, na sebi nesvojstven način, udarcem glavom, postigao gol poslije centaršuta Alveša. Ubrzo poslije toga Mesi je zamijenjen, što je tek drugi put za više od dvije godine da je odlukom trenera završio utakmicu prije vremena. Prethodno se to dogodilo 12. januara 2011, takođe u Kup utakmici, ali protiv Betisa.

Barselona je tako nastavila uspješnu seriju u duelima sa Malagom. Bio je ovo 16 uzastopni meč u kojem Katalonci nisu poraženi od večerašnjeg rivala.

Treba istaći, takođe, da je Barselonu u četvrtak uveče po treći put u sezoni vodio Žordi Mura, pomoćnik Tita Viljanove, koji je Njujorku na terapiji poslije operacije tumora pljuvačne žljezde. Ovo je bila i treća Murina pobjeda u ulozi prvog trenera.

U drugom polufinalu Kupa kralja igraće Sevilja i Atletiko Madrid, koji je u četvrtak bio bolji od Betisa.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC