• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Asamoa ima problema sa srcem

Detaljne analize donijele su zloslutne analize: po svemu sudeći Asamoa ima zapaljenje srčanog mišića - miokarditis.

  ZVEZDA: Asamoa ima problema sa srcem  Izvor: MONDO

Natanijel Asamoa neće smjeti da trenira do daljeg - po svemu sudeći napadaču Crvene zvezde porijeklom iz Gane dijagnostikovan je miokarditis, odnosno zapaljenje srčanog mišića, saznaje MONDO u klubu.

Još od finiša jesenjeg dijela sezone, kada se Asamoa požalio na malaksalost, nesvjestice, umor i bolove u mišićima, lekarski tim prati njegovo stanje, a kada mu je ove sedmice stavljen holter za cjelodnevno praćenje rada srca - rezultati su upućivali na to da je rad srčanog mišića (miokarda) otežan.

Ralog može da bude virus (koksaki, hepatitis B i C, herpes, HIV...), bakterija (hlamidija, mikroplazma, streptokoke, sifilis...) ili prisustvo gljive (kandida...). Događa se međutim da do zapaljenja srčanog mišića dođe i zbog nepoznatog uzroka.

Ispistivanje na VMA i KC "Bežanijska kosa" biće nastavljena narednih dana, a uzorak pretpostavlja se bakterije koja je pronađena kod Asamoe poslan je na Institut za virosologiju, vakcije i serume Torlak.

Ova vijest stigla je i do Beleka, odnosno trenera Aleksandra Jankovića, koji se nadao da će se Asamoa u najskorije vrijeme pojaviti u Turskoj, ali je sada jasno da se to neće dogoditi. Pitanje je koliko će vremena biti potrebno 22-godišnjem omalenom napadaču da se oporavi.

Jedna stvar je sigurna, tokom perioda liječenja mirovanje je imperativ, kao i hrana bez dodatka soli.

Asamoa je došao u Crvenu zvezdu prošle zime. Kod Roberta Prosinečkog dobio je priliku da odigra samo jednu utakmicu u sezoni 2011/12, ali je dolaskom Aleksandra Jankovića sve češće boravio na terenu i na deset nastupa prošle jeseni postigao je jedan gol i zabilježio tri asistencije.

Rođen je 22. februara 1990. godine u Akri.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC