• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Cirih i vjetar "oduvali" Partizan

Loš start srpskog šampiona na pripremama u Antaliji. U prvom meču poraz od švajcarskog Ciriha 1:2. Gol za Partizan dao golman Petrović!

 PRIPREME: Cirih i vjetar "oduvali" Partizan Izvor: MONDO

Kaže se "prvi se mačići u vodu bacaju". To će, vjerovatno, biti i deviza Partizana, koji je poražen u prvoj od osam kontrolnih utakmica koje je planirao da odigra u Antaliji.

Cirih je pobijedio Partizan 2:1 (1:0) golovima Marijanija u 14. i Gavranovića u 74. minutu. Gol za Partizan postuigao je, vjerovali ili ne, golman Nikola Petrović u 80. minutu i to na kakav način! Utakmica je odigrana po jakom vjetru i kiši na terenu u Beleku.

Naravno, priča o "teškim nogama" stoji, jer su crno-bijeli tek završili bazične pripreme na Tari. Naravno, stoji da su mogli i bolje. Cirih je djelovao uigranije i poletnije, rječju, zasluženo je pobijedio.

Počeo je Partizan bolje, imao je inicijativu, ali je švajcarska ekipa bila ta koja je povela. Marijani je dobio loptu iz auta i sa vrha šesnaesterca snažno šutirao i uz pomoć vjetra savladao je Nikolu Petrovića.

Imao je Cirih u drugom dijelu još dvije zrele prilike, najprije je Kukeli pogodio stativu, a u nastavku akcije Vladimir Volkov je požrtvovano spasao mrežu, a potom je i Gavranović šutirao sa ivice šesnaesterca, srećom po crno-bijele, neprecizno.

Drugi gol za Cirih postigao je Gavranović, sat vremena poslije vodećeg gola švajcarske ekipe, a nedugo potom mogao je Cirih i do trećeg gola. Ovog puta u ulozi spasioca bio je Miloš Ostojić.

Na 2:1 smanjio je golman crno-bijelih Nikola Petrović u 16. minutu i to je bio sjajan gol. Poslao je loptu iz svog polja, ona je pala na 16 metara od gola Ciriha, preskočila golmana i ušla u mrežu!

Iako prijateljska, ova utakmica bi se mogla svesti pod takmičarske, jer je bilo varničenja tokom cijele utakmice među igračima dvije ekipe, a fudbaler Ciriha Čikaui je u 44. minutu isključen (dva žuta kartona). Utakmicu nije završio ni Saša Ilić, koji je u razmaku od četiri minuta (86. - 90.) dobio dva žuta kartona.

Za Partizan je debitovao Eliomar Silva, vezista koji je došao kao zamjena Nemanji Tomiću. Odigrao je sasvim solidno i imao nekoliko zapaženih asistencija.

Jednu od boljih prilika, Partizan je imao početkom drugog dijela, kada je Eliomar centrirao iz slobodnog udarca, a Marko Šćepović zamalo zakasnio da ubaci loptu u mrežu.

Prve minute u prvom timu Partizana, doduše ne u takmičarkoj utakmici, zabiježili su i talentovani klinci Andrija Živković, Danilo Pantić, Marko Janković i Marko Živković.

Drugu utakmicu u Antaliji Partizan igra već u nedjelju protiv ukrajinskog Sevastopolja, čije boje brani nekadašnji igrač crno-bijelih Igor Duljaj.

PARTIZAN: Petrović, Ostojić, Ivanov, Volkov (Lazevski 54'), Pauljević (Marko Živković 68′), Smiljanić, Jojić (Marko Janković 68′), Ninković (Saša Ilić 60′), Leo Silva (Danilo Pantić 68′), Marković Saša, Marko Šćepović (Andrija Živković 68′).

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC