• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Početak, Runi, penal, Gigs, kraj...

Poslije 42 sekunde na Old Trafordu dosuđen je penal za Mančester Junajted, koji je u vođstvo pretvorio Rajan Gigs i tu je bio početak kraja Fulama.

 FA KUP: Početak, Runi, penal, Gigs, kraj... Izvor: MONDO

Kada protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu skrivite penal u 42. sekundi, šanse da sa terena odete neporaženi (u ovom slučaju neeliminisani) svedene su vam na minimum.

Pogotkom Rajana Gigsa sa bijele tačke u drugom minutu, nakon što je Aron Hjuz rukom zaustavio udarac Vejna Runija, "đavoli" su na vrijeme "otvorili" Fulam u meču četvrte runde FA kupa, pa im je do kraja ostalo samo da se zabave - 4:1 (1:0).

Ako ste pomislili da je Gigs sa 39 godina najstariji strijelac ove sezone u FA kupu, prevarili ste se. To je i dalje Efe Sodje, koji je sa 40 godina, pogodio za pobjedu Burija nad Ekster Sitijem (1:0).

No, vratimo se na Old Traford gdje je Junajted imao deset uzastopnih pobjeda nad Fulamom u svim takmičenjima. Do 11. stigao je poslije pogodaka Vejna Runija u 50. i Havijera "Ćićarita" Ernandeza u 52. i 66. minutu.

Eron Hjuz donekle se iskupio golom glavom u 77. minutu.

Zanimljivo, posljednja dva puta kada su se Junajted i Fulam sretali u FA kupu na Old Trafordu, sezona je završena trijumfom ekipe sera Aleksa Fergusona u tom takmičenju. Preko leđa Fulama, Junajted je stizao ne Vembli i 2004. i 1999. godine i podizao veoma cijenjeni trofej, najstariji u svijetu fudbala.

Dobra stvar za Fergusona je što, pored odmorenog Robina van Persija, dobija još dvojicu "vrućih" strijelaca.

"Ćićarito" je postigao pet golova na posljednjih pet mečeva za Junajted, dok je Runi nastavio golgeterski "pir" po povratku iz povrede - postigao je sedam golova na posljednjih osam mečeva za Junajted u svim takmičenjima.

Takođe, "Šrek" je potvrdio da baš voli da igra protiv Fulama. U posljednja četiri starta protiv tima iz Londona, Runi je postigao pet golova!

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica četvrte runde FA kupa odigranih u subotu.


(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC